Ayşegül Sağbaş: Fadu Seni Yakaladım!!!

Tarihler: 05 Kasım 2009 Perşembe ~ 03 Aralık 2009 Perşembe 05 Kasım - 03 Aralık 2009 Saat: 10:00-19:30

Yer: CDA Projects

Adres: İstiklal Cad. No:163 Mısır Apt. Kat:2 D:5, Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212-251 1214

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 5, 2009 ~ Ara 3, 2009

Genç sanatçı Ayşegül Sağbaş`ın `Fadu` kimliği altında resmettiği renkli kadın figürleri 05 Kasım - 03 Aralık tarihleri arasında CDA Projects`te sergileniyor. Ayşegül Sağbaş renkli, neşeli ve karikaturize edilmiş Fadu figürleriyle kendisini ve günümüz Türk kadınını resmediyor. Hayatın ciddi koşulları karşısında şaşkın, hüzünlü, sevecen, ağlamaklı ifadelerle cocuklaştırılmış Fadu`lar toplum ve tarih tarafından kendilerini biçilmiş rolü oynamakla içlerinden geldiği gibi davranmak arasında sendeliyorlar. Bir duvarda melek kanatli bir anne olarak gördüğümuz Fadu, başka bir duvarda iç çamasırlarıyla tuvalette kusarken karşımıza çıkabiliyor. Hepimiz gibi izlendiğini ve "yakalanabileceğini" biliyor.

Sergideki her eserde Fadu`nun günlük hayatından farklı hikayeler yer alıyor. Aldatılan Fadu yatağında aşk mektupları okuyor, ev hanımı Fadu çamaşır asıyor. Sanatçının bu hikayeleri bize ulaştırırken evlerimize hergün girip çıkan naylon torbaları kullanması ise kesinlikle tesadüf degil. Sanatçı yapıtları için "Ben ne kadar siyahsam, Fadu`lar o kadar renkli" ifadesini kullansa da keskin gözlem yeteneği, esprili duruşu ve sıradışı transfer tekniğiyle oluşturduğu kendine özgü dili ile sanat kariyeri icin renkli bir gelecek vaat ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT