Bahar Karması / Spring Collective

Tarihler: 07 Mayıs 2013 Salı ~ 01 Haziran 2013 Cumartesi

Yer: Artnext İstanbul

Adres: Windowist Tower, Eski Büyükdere Cad. No: 26 Maslak Şişli İstanbul

Telefon: 0212 999 39 90

Web: http://http://www.artnext.org/

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr May 7, 2013 ~ Haz 1, 2013

ARTNEXT Istanbul, 2 Mayıs’ta yedinci sergisi “Bahar Karması / Spring Collective” ile sanatçılar Bulut Bagatur, Deniz Gökduman, Hasan Mutlu, Ercan Olgun ve Ahmet Özcan’ın eserlerini çağdaş sanat izleyicisi ile buluşturuyor.

Bulut Bagatur
1984 yılında İstanbul’da doğdu. 2010 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Sanatçı, Işık Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Resim Dalı Yüksek Lisans Programı’nda eğitimini sürdürmektedir. 2010 yılında “A Wall is a Door: Çöküş / Decadence, GAF” ve 2012 yılında “Sanat Suçu / Crime of Art, Piramit Galeri” sergilerine katıldı.

Deniz Gökduman
1976 yılında Balıkesir’de doğdu. 1998’de Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. 1998’de İ.T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Görsel ve Çevresel Sanatlar Bölümü Yüksek Lisans Programı’nı birincilikle kazandı. “Soyutlama ve Kaligrafi” başlıklı yüksek lisans tezini Öğr. Gör. Dr. Ferhan Gözgü Çelik danışmanlığında yazarak bölüm birincisi olarak mezun oldu. 2011’de Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Resim-İş Öğretmenliği Anabilim dalında doktorasını bitirdi. Tez konusu, “Keskin Odak Gerçekliği Sergisinin Foto-Gerçekçi Resimdeki Yansımaları” idi. 2008 yılında Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne atandı. Halen Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Kişisel sergileri: 1998 yılında Taranta Babu Kültür Merkezi Kişisel Resim Sergisi, 2007 yılında Piramid Sanat Galerisi Kişisel Resim Sergisi, 2011 yılında Piha Kolektif “Ne İçindeyim Zamanın Ne de Büsbütün Dışında” adlı Kişisel Resim Sergisi, 2013 yılında Art Suites Gallery “Yabancı” adlı Kişisel Resim Sergisi. Katıldığı Bienaller: 2010 yılında Guayaquil, Ekvator “II. Biennial of Painting LUIS NOBOA NARANJO”; 2011 yılında Mexico City, Meksika “IX. Bienal Internacional de La Acuarela”; 2012 yılında Cosenza, İtalya “V. Biennale Internazionale Mail Art, St. Adrian Koleji”; 2013 yılında Mexico City, Meksika “X. Bienal Internacional de La Acuarela”.

Hasan Mutlu
1956 Sorgun, Yozgat'ta doğdu. 1980 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nü bitirdi. 1981 yılında Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nin kuruluş çalışmalarında bulundu. Aynı yıl İstanbul Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde tablo restorasyonu üzerinde çalışmalar yaptı. 1982 yılında Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'ne restoratör olarak atanan sanatçı, 1984 yılında Fransa Devlet Bursu’nu kazanarak Paris'e gitti. Bu ülkede klasik ve modern resimlerin restorasyonu ve konservasyonu konusunda teorik ve pratik eğitim gördü. Bu alanda çeşitli ülkelerde incelemelerde ve çalışmalarda bulundu. Avrupa, Asya sanat bienalleri, yüzlerce yurt içi, yurt dışı sergi organizasyonları, sergi komiserlikleri ve jüri üyelikleri yaptı. 2005 yılında Kırgızistan Milli Sanatlar Akademisi daimi üyeliğine seçildi. Sanatçının Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi, İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Bodrum Müzesi, Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü, İş Bankası ve Ankara Valiliği koleksiyonları başta olmak üzere, yurt içinde ve yurt dışında birçok özel koleksiyonda eserleri bulunmaktadır.

Ercan Olgun
1972 yılında İstanbul’da doğdu. 1991-1993 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde misafir öğrenci olarak çalıştı. 1994 yılında girdiği Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Bölümü; Prof. Ramiz Aydın Atölyesi’nden 2001 yılında mezun oldu. Resim, seramik ve grafik tasarım faaliyetlerine İstanbul’da devam etmektedir. Sanatçı, 2011 yılında “100 Genç Yüz/International Art Center” ve “Ekim Geçidi/10. Disiplinlerarası Çağdaş Sanat Sergisi”nde eserleri ile yer aldı.

Ahmet Özcan
1985 yılında Mersin'de doğdu. Sanatçı, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde son sınıf öğrencisi olarak eğitimini sürdürüyor. Ahmet Özcan, geleneksel ve dijital boyamalarla oluşturduğu çalışmalarında çoğunlukla görünmeyenin farklı tasvirleri peşindedir. Kurguladığı fantastik veya gerçeküstü kompozisyonlar, her zaman yeni karakterleri de ortaya çıkarır. Sanatçı, farklı malzemeler kullanarak işlerine ikinci bir boyut eklemeyi hedefler. Ahmet Özcan, 2010 yılında katıldığı “8.Kore-Türkiye/Değişim Sergisi”nin ardından 2012 yılında “Bir Canavarın Odası, Hush Gallery” adlı ilk kişisel sergisini açtı.

ARTNEXT Istanbul tarafından düzenlenen “BAHAR KARMASI / SPRING COLLECTIVE” sergisinin açılış kokteyli 02.05.2013 tarihinde 18:00-21:30 saatleri arasında gerçekleşecektir. Sergi 01.06.2013 tarihine kadar ARTNEXT Istanbul Çağdaş Sanat Alanı’nda görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Hasan Mutlu'nun dağları güzel..dağların bu kadar renkli olduğunun sadece ben farkındayım sanırdım.
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT