bang. Prix 2019

bang. Prix 2019

Tarihler: 14 Haziran 2019 Cuma ~ 29 Haziran 2019 Cumartesi

Yer: Studio-X İstanbul

Adres: Pürtelaş Hasan Efendi Mah., Meclis-i Mebusan Cad No:35 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 07 47

Web: http://www.studio-xistanbul.org/tr/

E Posta: studioxistanbul@columbia.edu

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 14, 2019 ~ Haz 29, 2019

ArtBizTech’in ana destekçisi olduğu ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen bang. Prix kapsamında jüri tarafından seçilen genç sanatçıların yaratıcı üretimleri, 14-29 Haziran 2019 tarihlerinde Studio-X Istanbul'da sergilenecek. Jüri değerlendirmesi sonunda 2019 yılı programına katılmaya hak kazanan 12 proje, biyo sanat, veri sanatı, yeni medya ve kinetik sanat kategorilerindeki eserlerden oluşuyor. ArtBizTech ayrıca, dijital sanatlar konusunda eserler üreten gençlerin uluslararası mobilitesini artırmak adına da yepyeni bir proje başlattı.

Sanattan ilham alan inovasyon projelerinin önünü açmak ve gençlerin teknolojik ve bilimsel unsurlar içeren sanatsal üretimlerini desteklemek hedefiyle yıl boyunca farklı sergi ve etkinliklerle dinamik kalan inovasyon ekibi ArtBizTech’in, ana destekçisi olduğu bang. Prix’nin 2019 yılı projeleri, 14-29 Haziran tarihleri arasında izleyicilerle buluşacak.

bang. Prix programına seçilerek biyo sanat, veri sanatı, yeni medya ve kinetik sanat kategorilerinde üretimler gerçekleştiren genç sanatçıların eserlerinden derlenen sergi, Columbia Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin bir girişimi olarak kurulan Studio-X Istanbul'da düzenlenecek. Sergi boyunca ayrıca Studio-X bünyesinde, hem sanat hem iş dünyasına yönelik günceli yakalayan, sanat ve teknoloji arasındaki bağı güçlendiren, yeni perspektifler kazandıran konuşmalar gerçekleşecek.

Sanattan ilham alan inovasyon projelerinin önünü açmak ve gençlerin teknolojik ve bilimsel unsurlar içeren sanatsal üretimlerini desteklemek amacıyla son üç yıldır ArtBizTech’inana destekçisi olduğu program, iş ve teknoloji dünyasına dijital sanatlar aracılığıyla katkı sağlıyor. Başvuru, mentorluk ve sergileme aşamalarından oluşan programın başvuru süreci 17 Aralık 2018 tarihinde sonlandı. Jüri üyelerinin program katılımcılarını belirlemesinin ardından mentorluk toplantıları düzenlendi.

bang. Prix programında eserler bu sene, Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer, Amber Platform’dan da tanıdığımız sanatçı, küratör, eğitimci Ekmel Ertan, ODTÜ Enformatik Enstitüsü'nde çalışmalarını yürüten Yard. Doç. Elif Sürer, çalışmalarına Stanford Üniversitesi Genom Teknoloji Merkezi'nde devam eden Yard. Doç. Gözde Durmuş ve yeni medya sanatçısı Ozan Türkkan'dan oluşan 2019 jürisi tarafından değerlendirildi.

2019 yılı programına katılmaya hak kazanan 12 projenin sahipleri, iş, sanat, teknoloji ve akademik dünyadan gelen mentorlarla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Mentorlar projelere kendi uzmanlıklarına göre yorum ve öneriler getirerek destek verdi.

bang. Prix 2019 sergisinde yer alacak sanatçılar ve eserleri:
Ahmet Ercan Batırel & Buğra Yesilkaynak & Cüneyt Baturel & Ece Atacan & Halit Yağar & Mehmet Çolat - Audi Ipsum
Betül Aksu & Max Paulus - Tinnitus
Cansu Sönmez - Isimsiz
Ece Nur Keskin - Innsaei
Ecem Dilan Köse & Esin Aykanat - Yasam Özü - Çapraz Dönüşüm
Emrecan Ağtaş - Görünmez Bağlar
Engin Arer & Berkay Buğdan - Distanbul
İlke Yıldan & Varlık Yücel - Anı-Görü
Mehmet Berk Bostancı - String Spring
Merve Vural & Sinem Şemsioglu - Otomatik Sanat Eleştirmeni
Nazlı Kök -Timeline
Nergiz Yeşil - Diğer Olası Normaller

Sanatçıların uluslararası mobilitesi için çözüm önerileri
ArtBizTech, bang. Prix’nin yanı sıra farklı projeler de geliştirerek dijital sanatlar konusunda eserler üreten gençlerin uluslararası platformda desteklenmeleri adına bir proje gerçekleştirdi. Bu alanda üretim yapan sanatçıların uluslararası mobilitesini arttırmayı hedefleyen yepyeni bir Design Thinking projesi başlatan ArtBizTech, proje kapsamında öncelikle “araştırma” aşamasında 22 farklı ülkeden katılım sağlanan anketler ile “İçgörü Raporu” yayımladı. Rapor sonucunda ortaya çıkan içgörüleri herkesin erişimine açarak, bu alanda faaliyet gösteren sanatçılar, küratörler, galeri direktörleri gibi farklı deneyimlerdeki kişilerin yorumlarını alan ArtBizTech, ardından Akbank Sanat, Sonar +D ve Londra’da araştırma aşamasında ortaya çıkan içgörülere yönelik farklı disiplinlerden katılımcılarla birlikte çözüm önerileri üretti. Bir sonraki Design Thinking fikir aşaması olan ve Ağustos ayında Kanada’da gerçekleştirilecek proje için ortaya çıkan tüm fikirler de www.bangprix.org web sitesi üzerinden ilgilenenlerle paylaşıldı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT