Belkıs Balpınar - Mikro-Makro

Belkıs Balpınar - Mikro-Makro

Tarihler: 26 Nisan 2022 Salı ~ 10 Haziran 2022 Cuma

Yer: Anna Laudel Contemporary

Adres: Bereketzade, Bankalar Caddesi 10 Karaköy Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 32 57

Web: http://annalaudel.gallery/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 26, 2022 ~ Haz 10, 2022

Anna Laudel, Türkiye’de ilk defa geleneksel kilim dokuma tekniğini güncel sanata taşıyarak özgün işler üreten tecrübeli sanatçı Belkıs Balpınar’ın "Mikro-Makro" isimli kişisel sergisine 26 Nisan – 10 Haziran 2022 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

Anadolu kültürünün önemli miraslarından biri olan kilim dokuma yöntemini, çağdaş sanat ve bilimle buluşturan Balpınar, hem kendilerinin hem de diğerlerinin etrafında daireler ve elipsler çizerek hareket eden mikro ve makro evrenleri, uzamdaki hareketlerin bir yansıması olarak ele alıyor.

Geleneksel kilim desenlerinin devamlı tekrarlayan motiflerini kırmak ve bir derinlik katabilmek için 'dokumama' tekniğini ortaya çıkaran sanatçı, pek çok temel parçacık, yıldız ve galaksiden oluşan bu evrenleri, en minimal çizimlerle kilim dokuması üzerinde gösteriyor.

Albert Einstein’ın insanın henüz algılayamadığı dördüncü boyutu, zaman ve hız olarak bir uzam üzerinde göstermesinin kendisini ve işlerini etkilediğini belirten Balpınar, açılan ve kapanan büyük spiral formlarıyla uzayı ifade ediyor ve evrendeki karmaşıklığın içinde olan hareketleri, yörüngeleri en sade haliyle gösteriyor.

Eserlerinde bir düzen içerisinde görünen bu evrenlerdeki hareketleri yansıtan Balpınar, evrensel bir noktada durarak varlığın özüne odaklanıyor; tasarımlarıyla izleyiciye dünyayı algılamanın farklı yollarını ve yeni bakış açıları sunuyor.

Eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, moda tasarımcısı Miuccia Prada ve yazar Ignazio Vok gibi isimlerin ve Dünya Bankası gibi kurumların özel koleksiyonlarında eserleriyle yer alan sanatçı bilimsel çalışmaların ve filozofların; sanatçılara, kültür ve sanat dünyasına katkılarını kanıtlar nitelikte üretimler gerçekleştiriyor.

Belkıs Balpınar’ın astronomiyle dokuma sanatını buluşturduğu yeni eserlerinin yer aldığı “Mikro-Makro” sergisi, 10 Haziran 2022 tarihine kadar Anna Laudel’de görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT