Berkay Buğdanoğlu – Grigori

Tarihler: 29 Mart 2013 Cuma ~ 28 Nisan 2013 Pazar

Yer: Mixer Arts

Adres: Boğazkesen Cad. No:45 Bodrum Kat Tophane Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Mar 29, 2013 ~ Nis 28, 2013

Buğdanoğlu’nun son dönem çalışmalarını içeren sergi, lüks tasarım markalarının demode olmuş ve bu nedenle çürümeye bırakılmış tabelaları üzerine kurguladığı, yıkım estetiğini görselleştirdiği bir yapı üzerine kurgular.

Pasifleştirilen toplumlarda zamanla bireyler hareketsiz homojen yapılara dönüşmektedir. Küçük reaksiyonlar ile de olsa bu edilgen yapı değiştirilmeye çalışılsa da kemikleşmiş bu yapı yüzünden hareket etmek zorlaşmaktadır. Bu yapılanmalar içerisinde oluşan bozulmalar ve çözümlemelerin sonucunda varoluşsal olarak birey, içinde yaşadığı topluma dair aidiyet duygusunu yitirir.

Buğdanoğlu’nun çalışmalarında mekanın belirsizliği ekseninde değişkenlik gösteren kimlik kendi varoluş yolunu arayan konumda olarak görselleştirilmiştir. Berkay Buğdanoğlu’nun resim çalışmalarından oluşan kişisel sergisi lüks tüketimin bireyin bedensel ve ruhsal eylemlerinde ortaya çıkardığı zıtlıklar üzerine odaklanmıştır. Sanatçı, çalışmalarında hazır halde bulduğu ya da aldığı metal tabakaların yüzeyine çalışmalarını yapmaktadır. Çalışmalar eskimiş metal tabakalara tarihsel bir kimlik kazandırdığı gibi kompozisyonlara da yeni bir benlik katmıştır.

Berkay Buğdanoğlu, sanat eğitimini Maryland Institute College of Art'ta David Jacobs ve C.V. Starr bursları ile tamamladı. 2007 - 2011 yılları arasında ABD ve Doğu Avrupayı serbest olarak animasyon ve illüstrasyon yaparak dolaştı. İlk kişisel sergisini "01; Ante Bellum" Mayıs 2012' Mim Art & Antiques'de açtı.

Berkay Buğdanoğlu’nun Mixer’de 29 Mart – 28 Nisan 2013 tarihleri arasında devam edecek olan “Grigori” adlı sergisi Pazartesi hariç her gün 11.00 - 19.00 saatleri arasında görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Berkay Buğdanoğlu'nun son dönem çalışmalarını içeren sergi, lüks tasarım markalarının demode olmuş ve bu nedenle çürümeye bırakılmış tabelaları üzerine yıkım estetiğini kullandığı olağanüstü bir sergi...Mutlaka görülmeli...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT