Berlin Pergamon Müzesi

Tarihler: 26 Mayıs 2021 Çarşamba ~ 26 Mayıs 2021 Çarşamba 26 Mayıs 2021 20:30

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: 1. Kategori - 105.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 26, 2021 ~ May 26, 2021
"Müzede sergilenen Babil, Uruk, Asur, Milet, Priene, Hattuşa, Yazılıkaya, Mısır, İslam coğrafyası ve Anadolu topraklarından çıkarılmış çok değerli eserler hakkındaki yorumları sanat tarihçi Atilla Tuna'dan dinliyoruz.

Bergama Müzesi, (Almanca: Pergamonmuseum) Berlin'de Müzeler Adası'nda yer alan beş müzeden biridir. Müze binasının mimarı Alfred Messel'dir ve Ludwig Hoffmann binayı 1910 ve 1930 yılları arasında inşaa eder. Günümüzde bina üç müze barındırmaktadır: Yunan ve Roma mimari eserleri barındıran Antik Eserler Koleksiyonu (Antikensammlung), Ön Asya Müzesi (Vorderasiatisches Museum) ve İslam Sanatları Müzesi (Museum für Islamische Kunst). Bergama Zeus Sunağı, Milet Pazar Yeri Kapısı, İştar Kapısı ve Mşhatta Sarayı gibi yapıların günümüze ulaşmış parçaları, Bergama Müzesi'nin adını dünya genelinde meşhur etmiştir. Müzede sergilenen başlıca eserler "Bergama Athena Tapınağı'nın girişi", "Athena" heykeli ve "Halep odası"dır. Müzenin "İslâm Sanatı" başlıklı koleksiyonu, İslâm coğrafyasından toplanmış değerli çini ve halı örneklerini sergilemektedir. II Dünya Savaşı'nda ağır hasar alan bina ve eserleri 1945 yılında Kızıl Ordu tarafından savaş ganimeti ve güya koruma amaçlı Sovyetler Birliği'ne Leningrad'a (St Petersburg) götürmüştür. 1958'e kadar çoğu eser Doğu Almanya'ya dönmüştür ama hala bazı önemli parçalar Moskova Puşkin Müzesi ve St Petersburg Hermitaj Müzesi'nde bulunmaktadır."

Konuşmacı: Sanat Tarihçi ATİLLA TUNA

Bu sanal müze gezisine neden katılmalısın?
Dünyanın en önemli müzelerinden biri olan Pergamon Müzesi ve içinde sergilenen eserler bugünün Türkiye, Suriye, Irak ve Anadolu topraklarından Osmanlı Devleti 19.yy dönemi yapılan kazılardan gün yüzüne çıkmış çok nadide örneklerini rehber eşliğinde geziyorsun.
Bu sanal müze gezisinde neler öğreneceksin?
19. yy Osmanlı Devleti'nin arkeolojik ve tarihi eserlere nasıl baktığını ve dönemin uluslararası ilişkilerde sosyo-ekonomik ve eğitimsel arka planını ve Batı'nın Osmanlı'ya bakışını arkeoloji bağlamında öğreniyorsun.
Batının Arkeoloji yağması, Avrupa müzelerine eser toplama yarışında Alman inşaat mühendisi Carl Humann'ın Berlin Müze Müdürü Alexander Conze ile nasıl Pergamon kazı izni alıp Zeus Sunağı'nı Berlin'e götürdüğünü öğreniyorsun.
2013 yılından beri müzede tadilat çalışmaları kapsamında Bergama sunağının sergilendiği salon 2014 yılından 2023 yılına kadar kapalı kalacaktır. Kapalı olan bölümde sergilenen Zeus Altar şaheserini görme ve öğrenme şansını elde ediyorsun.
113 m uzunluğunda ve 20 m genişliğinde bu devasa sunağın hikayesini öğreniyorsunuz; iyi ve kötünün savaşını anlatan efsanevi tema Devlerin Savaşı frizlerde muhteşem bir plastik görsel şölen sunuyor izleyenlere ve bu resimli roman gibi mermere oyulmuş hikayeyi rehberden teker teker anlatımını dinliyorsun
Pergamon şehrinin efsanevi kurucusu ve krallığın efsanevi atası Telephus'un sunakta 47 parça panelde tasviredilmiş frizlerini görüyor ve hikayesini dinliyorsun
Milet antik kentin Liman Kapısının Roma mimari özelliklerini öğreniyorsun.
Antik Yunan ve Roma döneminde yapılmış estetik değeri yüksek heykel ve büstleri görüp ve değerlerinin farkındalığı ile ilgili bilgiler elde ediyorsun.
Müze'de bulunan Mezapotamya, Mısır, Greko-Romen, Doğu, İslam ve Anadolu sanatları ve öykülerini öğreniyorsun.

Eğitim Seviyesi
Herkes için

Sanal Gezilerimiz Hakkında Genel Bilgilendirme
Bu SANAL MÜZE GEZİSİ bilgisayar ya da telefonunuzdan görüntülü olarak gerçekleşmektedir.
Sanal Müze Gezileri profesyonel rehber eşliğinde yapılmaktadır.
Görüntüler verilirken rehber müzede eserler, olaylar ve görüntüde olan yapı/müze hakkında yorum ve anlatım yapmaktadır.
Sanal gezi sırasında anlatım sürerken rehbere yazılı olarak soru sormak ya da notlar iletmek mümkündür
Sanal Müze gezisi 2 saat sürmektedir. Her gezi sonrasında 30 dakikalık soru / sohbet bölümü vardır
Canlı yayın Zoom üzerinden gerçekleşecektir. Yayının gerçekleşeceği Zoom bağlantısı, kayıt yaptıranlara 24 ile 48 saat öncesinden e-posta yöntemi ile paylaşılacaktır.
Canlı yayına katılabilmek için bu deneyime kayıt yaptırmanız gerekmektedir.
Sanal Müze gezimizde katılımcı sayısı 75 kişi ile sınırlıdır

Kayıt Yaptırma Koşulları
Sanal Müze Gezisine katılmak için online olarak ya da misafir danışmanından kayıt yaptırmanız gerekmektedir.
Program öngörülemeyen durumlar nedeniyle değişiklik gösterebilir.
Antonina Online Mektep etkinliğin akışında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Geziyi kaçıranlar için telafi gezi yapılmayacaktır.

Sanal Gezi Programı
Pergamon Müzesi hakkında kısa bilgi
Pergamon Antik Kenti hakkında kısa bilgi
Carl Humann kimdir
Zeus Sunağı nasıl bulundu, kazıldı ve Berlin'e götürüldü
Greko-Romen Sanatı
Zeus Altar Frizleri; Tanrılar ve Devlerin Savaşı
Telephos Frizleri
Roma Mimarisi; Milet Liman Kapısı
Mezapotamya Sanatı; İştar Kapısı
Urartu Sanatı
Asur Sanatı
Babil Sanatı
Sümer Sanatı
Suriye ve Anadolu Sanatı

Rehber
Sanat Tarihçi ATİLLA TUNA

Üsküp [Makedonya) 'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü' nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi' nde devam etti. İngilizce, Makedonca, Sırpça ve Hırvatça dillerinde profesyonel turist rehberidir. 1997 yılında Antonina Turizm. 2008 de IstanbulWalks ve 2017 yılında da Tehran Daily Tours olmak üzere turizm faaliyetlerinde bulunan üç ayrı seyahat acentesini kurmuş ve halen bu şirketlerin Genel Müdürlüklerini yapmaktadır. İstanbul şehrinin kültürel ve mimari mirasını korumak için 2002 yılında kurulan Şehristanbul Derneği'ninkurucu başkanıdır. TÜRSAB Boğaz BYK [2003-2005] üyeliği yapmıştır. ll.. ve 15. Galata Şenliği'nin ve 1. Uluslararası Galata Festivali "Galata Fest" in direktörlüğünü yapmıştır. İstanbul Balık Festivali'nin festival direktörüdür. Beyoğlu Turizm Geliştirme Platformu [2003-2004] üyeliği yapmıştır. Turizme yeni bakış açıları getiren Nostaljik Dolmuş. Hazine Avı. Kutu Avı gibi projeleri hayata geçirdi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği üyesi. İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Rehberler Odası. Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği, Rumeli Yöneticiler ve İşadamları Derneği [RUYİAD]. Teşvikiye Rotary Kulübü üyesidir. İstanbul Filarmoni Derneği Yönetim Kurulu üyesidir.' 'Bursa Yeni Kaplıca - Bursa'da Yeni Kaplıca Hamamı" başlıklı bilimsel bir kitabı ve çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmış makaleleri vardır. 128 ülkeye seyahat etmiş ve 90 ülkede yerel rehber olmaksızın rehberlik yapabilmektedir.Cumhuriyet, Söz, Radikal Seyahat, Hürriyet Seyahat gibi Türkiye'nin en prestijli gazete ve dergilerinde çeşitli makaleleri bulunmaktadır. IZ TV'de [Digiturk] 17 seyahat belgeseli hazırladı ve sundu. İstanbul'da günlük Nova Makedonija ve Birlik Makedonya gazetelerine muhabirlik yaptı. Sibel Tuna ile evli ve Ekin Celal, Ozan ve Bulut adlarında üç çocuk babasıdır.

- Etkinlik video konferans yazılımı üzerinden gerçekleştirilecektir.- Etkinlik linki ve şifresinin size iletilebilmesi için biletinizi satın aldıktan sonra güncel e-mail adresinizden Biletix işlem referans numaranızı, satın almış olduğunuz etkinliğin adını ve tarihini antonina@antoninaturizm.com adresine mail atmanız gerekmektedir.- Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve buna bağlı olarak seminere katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumlululuğu bulunmamaktadır.- Tüketicinin elektrik, internet kesintisi veya kişisel sebeplerle eğitime zamanında katılamaması, bu sebeplerle eğitimin bir kısmını veya tamamını almaması organizasyon firmasının veya Biletix'in sorumluluğunda değildir. Bu tür durumlarda iade veya değişiklik hakkı sağlanmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT