Beyazıt’tan Eminönü’ne Divan Yolu

Tarihler: 12 Haziran 2021 Cumartesi ~ 12 Haziran 2021 Cumartesi 12 Haziran 2021 16:00

Yer: Antonina Turizm

Ücret: 1. Kategori - 175.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 12, 2021 ~ Haz 12, 2021
Tarifsiz Bir Akşamsefasına Davetlisiniz Divanyolu Gece Yürüyüşü...

"Artık tramvayın camından dışarı bakarken, lila etekleri ve ipek eşarpları ile evlerine koşturan Osmanlı hanımefendilerine başınızla selam verecek, küçük çocukların peşinden tatlı bir telaşla koşturan dayelere gülümseyecek, ağır adımlarla dairelerine dönen efendilere hayırlı günler dileceksiniz. Divan Yolu’ndan tarih ile geçecek, anı ve hikayeleri tarihten geçemeyeceksiniz..."

Heybetli meşelerin, Osmanlı ahalisini serin gölgelerinden şehir merkezine yolcu ettiği "Meşe Yolu", diğer bir adı ile "Divan yolu", halen binlerce yıllık görevinin başında. Bugün yürüyenler kadar, tramvay yolcularını da gidecekleri yere kadar selamlayan tarihi yol; kollarını Yeni Cami’ye dolar, Eminönü'nde soluklanır, Aksaray'a gülümseyen bir bakış atar.

"Divanyolu"nda yürümek, hele ki gece yürümek, tarihi adımlamak, nostalji ile sarmalanmak, geçmişin seslerini dinlemektir. Ay ışıklarının nostaljik atmosferi etrafınızı sararken, asırlık bir başkentin sayfalarını karıştırırken, kimi halen şaşırtan kimi ilk kez duyulan yüzlerce hikayeyi duymaktır, saray masallarına hayran kalmaktır.

Birkaç adım atıp yüzünü geceye çevirmiş kıymetli miras Yeni Camii ile karşılaşmak, köşeyi dönüp hükümdarların türbelerinde dua etmek, birkaç dakika sonra Bab-ı Ali'de nefeslenmek, sonra külliyeler ve hamamlar arasında film tadında, sanatla ve mehtapla harmanlanmış bir yolculuğa çıkmaktır "Divanyolu"nda yürümek.

Siz de bu yolda yıldızlar eşliğinde bizimle yürümek isterseniz, davetlimizsiniz.

Buluşma Yeri ve Saati: Laleli Tramvay Durağı Karşısı, Edebiyat Fakültesi Önü // 16:00    
(Gezimiz saat 20:00’da Eminönü Yeni Camii Önünde Sona Erecektir).

Güzergâh: Beyazıt, Sahaflar Çarşısı, Nur-u Osmaniye Camii, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Külliyesi, Çorlulu Ali Paşa Medresesi, Şerefiye Sarnıcı, Eminönü Yeni Cami, Cağaloğlu Bab-ı Ali, Hacı Beşir Ağa Camii, Zeynep Sultan Camii, Cağaloğlu Hamamı, İran Sefareti, Düyun-u Umumiye, II.Mahmud Türbesi ve Divanyolu Külliyeleri, Ragıp Paşa.

Fiyata dâhil olan hizmetler:
• Antonina Turizm profesyonel rehberlik hizmeti, 
• Kulaklık,

Önemli Notlar:
• Bazı yapılar dışarıdan görülecektir.

• Gezimiz yürüyerek gerçekleştirilecektir. Bu nedenle rahat kıyafetler ve yürüyüş ayakkabıları ile geziye gelmenizi tavsiye ederiz.   Yanınıza almanızı tavsiye ettiğimiz diğer eşyalar: Şapka, güneş gözlüğü ve fotoğraf makinesi.

• Buluşma noktasında hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanız önemle rica olunur. Geç kalınması durumunda sorumluluğun firmaya ait olmadığını belirtmek isteriz. 

• Gezi programlarımız dönem koşullarına en uygun ziyaret noktaları seçilerek açık havada daha fazla zaman geçireceğimiz şekilde düzenlenmiştir.

• Antonina Turizm gezi öncesinde misafirlerin onayıyla ateş ölçümü yapmaktadır. Ateş ölçümü sonuçları doküman halinde acentemiz tarafında tutulmaktadır. Rehberin, (varsa) kaptanın ve tüm grup üyelerinin güvenli sonuç vermesiyle gezimiz başlamaktadır. Ölçümde güvenli sonuç vermeyen misafirimiz maalesef geziye kabul edilmemektedir.

• Acentemiz, araç içerisinde yeterli alan sağlamak adına, gezi araçlarında tura katılım gösteren misafir sayısının iki katı kadar koltuk bulundurmaktadır. Her ikili koltuğa tek kişi oturabilecek şekilde araç içi düzen oluşturulmuştur. 

• Acentemiz İstanbul Turları ve yakın çevre gezilerinde kendi araçlarını kullanmaktadır. Hijyen sorumluluğu doğrudan Antonina Turizm
itinasıyla uygulanmaktadır.

• Acentemiz, misafirlerimize gezi boyunca kullanmak üzere “Antonina Turizm hijyen kiti” temin etmektedir. Kitin içerisinde kişiye özel maske, kişiye özel el dezenfektanı bulunmaktadır. 

• Acentemiz, rehber anlatımını takip edebilmeniz için ayrı bir kit içerisinde dinleme cihazı ve kulaklık temin etmektedir. Kulaklıklar el değmemiş biçimde ambalajlıdır. Tur boyunca kullanımımız içindir. Gezi bitiminde misafirlerimizde kalacaktır. 

• Mücbir nedenlerden dolayı (hava, yol koşulları vs.) yapılamayan ya da eksik yapılan gezilerden Antonina Turizm sorumlu tutulamaz. 

• Turlar, tur programı, ulaşım, rehberlik hizmetleri, yemek servisi ile bir bütündür ve bu hizmetler birbirinden ayrı düşünülemez.

• Antonina Turizm, öğlen ve akşam yemekleri için belirtilen restoran ve mönüde, güncel ihtiyaçlara göre değişiklik yapabilir. 

• Turlarımız en az 10 kişi ile gerçekleşir. Turun gerçekleşmesi için yeter sayıya ulaşılamadığında, tur farklı bir tarihe ertelenir ya da iptal edilir.

• Acenteden kaynaklı tur erteleme ya da iptallerinde, yapılan ödeme farklı bir tura kaydırılabilir ya da isteğe bağlı olarak tur katılımcısına iade edilebilir

• Tur içerisinde kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri, rehberlik hizmetleri, müze & ören yeri giriş ücretleri vb. haklar iade edilmez.

- Biletinizi satın aldıktan sonra güncel e-mail adresinizden Biletix işlem referans numaranızı, satın almış olduğunuz etkinliğin adını ve tarihini antonina@antoninaturizm.com adresine mail atmanız gerekmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT