Bilal Çınar - Yazılanlar ve Çizilenler

Tarihler: 25 Ocak 2013 Cuma ~ 06 Şubat 2013 Çarşamba

Yer: Galeri Espas

Adres: Hüsrev Gerede Cad. Fırın Sok. No:4/1 34365 Teşvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 227 70 17

Faks: 0212 227 70 17

Web: http://http://www.galeriespas.com

E Posta: info@galeriespas.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 25, 2013 ~ Şub 6, 2013

Türk Grafik Tasarımcı ve İllüstrasyon sanatçısı Bilal ÇINAR 1980 yılında doğdu. Henüz çocuk yaşlarda resim yapmaya başladı. 1999 yılında Fırat Üniversitesi Grafik Bölümü’ne girdi. 2000 yılında buradan ayrılarak Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’ne girdi ve 2004 yılında mezun oldu. Öğrencilik yılları sürecinde “Çevre Duyarlılığına Yönelik Görsel Araçların Tasarımı” isimli proje üzerine çalışmalar yaptı ve kendi atölyesinde resim eğitimi verdi. Tasarımlarıyla reklam dünyasına önemli katkılarda bulundu. Birçok karma ve kişisel sergide çalışmalarını insanlarla buluşturdu. Suluboya yeteneğiyle tasarımlarını harmanlayarak Grafik Tasarıma renkli bir bakış açısı getirdi. Bazı uluslararası markaların grafik tasarımcısı olarak çalıştı. Grafik Tasarım hayatına 1999 yılında başlayan tasarımcı, çalışmalarına İstanbul’da devam etmektedir.

“Akademik eğitiminin yanı sıra usta sanatçılardan da sanat eğitimi alan tasarımcı, çoğunlukla tasarım yaparken aynı anda başka bir tasarımıda zihninde gerçekçi bir şekilde kurgulamaktadır. Bu, onun tasarımlarına olağanüstü bir gerçeklik ve saflık hissi vermektedir. Kullandığı renkler ve çizimlerindeki kompozisyonlar çok çarpıcıdır. Renkler, tasarımcının duygularını dışa vurduğu gibi, illüstrasyonlara sıcaklık katmaktadır. İllüstrasyonun teknik özellikleri ve kurallarının zaman zaman dışına çıktığı gibi, perspektife de önemli ölçüde bağlı kalmaktadır. Tasarımların hepsinde en ince ayrıntılarına kadar detaylara yer vermektedir. Çizilen nesnelere bir ruh ve karakter kazandıran, aslında detaylardır mantığıyla hareket eden sanatçı her insanın sanat duygusuyla donatıldığına inanmaktadır.

Yazılanlar ve çizilenler serisinde karşınıza çıkan her resimde, insanların bilinçaltındaki sürrealist dünyaya tanıklık edeceksiniz. Hatta, insan zihninde yolculuk yapabilme fırsatını yakalayacaksınız. Resimlerin bazısında bir insan yüzünden fırlayan bombalar ya da yüzlerinin içinden geçen yazılara rastlayacaksınız. Her bir portrede başka insanların yüzleriyle tanışacak ve her birinin zihnini meşgul eden mistik ve gizemli kavramların çizgilere büründüğünü göreceksiniz. Bu siluetlerden kimi ayrılığı, aşkı, sevgiyi, kimi de savaşı anlatacak. Bilal Çınar ‘’Yazılanlar Ve Çizilenler’’ Suluboya Sergisi, Süvari Giyim’in katkılarıyla 25 Ocak- 6 Şubat 2013 tarihleri arasında Galeri Espas’ta.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT