BİLGİ-Mimarlık `2009-2010 Güz Yarıyılı Atölye Projeleri` Sergisi

Tarihler: 21 Nisan 2010 Çarşamba ~ 21 Mayıs 2010 Cuma

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü E-3 Galerisi

Adres: Santral Kampüsü Eski Silahtarağa Elektrik Santralı Emniyettepe Mah. Kazım Karabekir Cad. No:2/13 34060 Eyüp İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 444 0 428

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 21, 2010 ~ May 21, 2010

BİLGİ-Mimarlık `2009-2010 Güz Yarıyılı Atölye Projeleri` Sergisi

İstanbul Bilgi Üniversitesi yüksek lisans programı BİLGİ-MİMARLIK ve Marshall Boya işbirliğiyle hayata geçen “2009-2010 Güz Yarıyılı Atölye Projeleri” sergisi 21 Mayıs’a kadar devam ediyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin uluslararası standartları gözeten yeni bir eğitim modeline öncülük etmek ve Türkiye`deki mimarlık eğitimi için çağdaş hareket noktalarını oluşturmak hedefiyle faaliyet gösteren mimari tasarım yüksek lisans programı BİLGİ-MİMARLIK ve Marshall işbirliğiyle hayata geçen “2009-2010 Güz Yarıyılı Atölye Projeleri” sergisi, 21 Mayıs’a kadar ziyaretçilerle buluşmaya devam ediyor. Sergi, dört yıl sürmesi planlanan Marshall Boya ve Bilgi Üniversitesi işbirliğinin ilk adımını oluşturuyor.

İstanbul`un ve mimarlığın güncel konularına odaklanan ve kentsel dönüşüm süreçlerine çözüme yönelik yaklaşımlar getirilmesini amaçlayan sergi, 2009-2010 akademik yılı güz döneminde BİLGİ-MİMARLIK programında Selçuk Avcı, Cem Çelik, Can Çinici, Tansel Korkmaz, Mehmet Kütükçüoğlu ve Murat Tabanlıoğlu gibi önemli mimarların Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile beş farklı konuda atölyelerinde ürettikleri projelerden oluşuyor.
İstanbul’un beş farklı bölgesine odaklanan sergi; Marmaray projesiyle kilit bir rol üstlenecek ve arkeolojik bir park haline gelecek olan Yenikapı bölgesi, Asya yakası ulaşımının kilit noktası haline gelecek olan Haydarpaşa Garı ve çevresinin yanı sıra İstanbul’un liman ve ticaret merkezi olan Sirkeci’ye kültürel işlev aşısının yapılması, Şişli meydanına bir aylaklık mekanı olarak çağdaş kütüphane programlarının yüklenmesi ve Santral kampüsüne ekoloji ve sürdürülebilirlik odaklı müdahale konularını ele alıyor.

Sergi, 21 Mayıs’a kadar İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü E-3 Galerisi’nde ziyarete açık olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT