Bilginin Işığında, DOKUNMA’

Tarihler: 17 Aralık 2013 Salı ~ 02 Ocak 2014 Perşembe

Yer: Galeri Işık Teşvikiye

Adres: Teşvikiye Cad. No:152 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 233 12 03

Web: http://http://www.galeriisik.com/tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 17, 2013 ~ Oca 2, 2014

FMV Işık Okulları Mezunlar Derneği’nin, okullarının 128. kuruluş yıldönümüne özel düzenlediği ‘Bilginin Işığında, DOKUNMA’ adlı sergi, her biri kendi alanında zirveye ulaşmış Işık mezunlarını bir araya getiriyor. Sanat ve tasarım aracılığıyla felsefe, tarih, bilim, eğitim, sağlık, inovasyon, çevrecilik ve toplumsal sorumluluk konularına ‘dokunan’ ünlü Işıklılar, bu sergiyle tarihi ve insanlığımızı bize yeniden sorgulatıyor

FMV Teşvikiye Galeri Işık, bu kez çok farklı ve sıra dışı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Feyziyeliler Işıklılar, yani FMV Işık Okulları Mezunlar Derneği’nin öncülüğünde, 17 Aralık’ta açılacak olan “Bilginin Işığında, DOKUNMA” adlı sergide, toplumda söz sahibi Işıklılar, 128 yıllık bir tarihi sanat ve tasarım aracığıyla yorumluyorlar.

Serginin küratörü Işık Gençoğlu, “Sergi katılımcılarından 128 yıllık dev tarihin içinden gerçek, yaşanılmış, kitleleri etkilemiş ve hala etkileyen konular seçmelerini rica ettik. Ve fikir liderlerimizin her birini yine farklı disiplinlerden tasarımcı ve sanatçılarla eşleştirerek verilen konuları görsel olarak yorumlamalarını istedik. Ve bu sergide elimizden geldiğince her tür düşünce ve inancın temsilcilerine yer vermeye çalıştık. Her bir konu hepimizi ilgilendirsin istedik. Hedefimiz bazı eserlerde, baktığımız yönün tam tersini gösterebilmek, bazılarında gördüğümüzün aslını sorgulatmaktı” diyor.

Bu Sergi İçin El Ele Verdiler
Aslında bir ‘Işık Bienali’ olarak da tanımlayabileceğimiz bu sergi için bir araya gelen isimlerden; İpek Cem- Kadir Kılıç Toplumsal Sorumluluk, Murat Kolbaşı-Gamze Saraçoğlu İnovasyon, Fikret Orman-İdil Tarzi Spor, Murat Dayanıklı-Cihan Sonüstün Sağlık, Tufan Durgunoğlu-Nazan Kuşçu Kaos, Sıddık Yarman Bilim, Esin Çelebi Bayru-Zeynep Tosun Felsefe, Ali Dilber-Canan Alimdar Eğitim, Silviyo Ovadyo- Tina Varon Tarih, Erden Mısırlı-Çağla Mısırlı-Ulya Soley-Meriç Artaç Tarih, Mümtaz Tahincioğlu-Muna Genç Çevreci/Permakültür, Hilal Durdaşoğlu- Çiğdem Gökçe-Sevil Esen Sokak Çocukları, Kamil Öztarhan-Yakut Ayverdi İnsan Hakları, Murat Ferman-Yelda Özderici Silahsızlanma/Ekonomi ana başlıklarında ortak hazırladıkları çalışmalarını bizlerle buluşturarak, bu coğrafyada gerçekleşmiş ya da bir şekilde hepimizi etkilemiş pek çok konuyu ‘sanat ve tasarım’ aracılığıyla bizlere aktarıyor.

128 yıllık tarihi boyunca farklı kültür, düşünce ve dinden on binlerce öğrencinin aynı sırayı ve uzun soluklu dostlukları paylaştığı FMV Işık Okulları, şimdi de “Bilginin Işığında, DOKUNMA” adlı sergiyle bilime, sanata, tarihe ve yüz yılı aşkın bir eğitim kurumu olarak, en önem verdiği değerler olan, sevgiye ve hoş görüye dokunuyor. Sergiyi, 02 Ocak tarihine kadar FMV Galeri Işık Teşvikiye’de görebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT