Binaların Arasındaki Şehir - Sociéte Réaliste

Tarihler: 26 Mart 2011 Cumartesi ~ 07 Mayıs 2011 Cumartesi

Yer: Akbank Sanat

Adres: İstiklal Cad. No:8 34435 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 26, 2011 ~ May 7, 2011
“BİNALARIN ARASINDAKİ ŞEHİR’’ SERGİSİ AKBANK SANAT’TA

Bir sanatçı kooperatifi olan Sociéte Réaliste’in ‘Binaların Arasındaki Şehir‘ sergisi, 26 Mart 2011 – 07 Mayıs 2011 tarihleri arasında Akbank Sanat’ta sanatseverlerle buluşuyor.

Küratörlüğünü Ali Akay’ın yaptığı İstanbul 30. Film Festivali çerçevesinde gerçekleşecek sergide, bir sanatçı kooperatifi olan Sociéte Réaliste Fransız sosyolog Gabriel Tarde’ın bakışından gelişen bir isimle çalışıyor. Sociéte Réaliste kooperatifi, binaların bulunduğu yeni modern bir Olimpiya olarak şehrin insanlarına ve mimarlarına bakmak yerine ‘‘binaların arasındaki şehre’’ bakıyor.

Ali Akay sergiyle ilgili değerlendirmesinde; ‘’Sanatçı, şehir modernizminin yükseldiği New York’un 2. Dünya Savaşı sonrasındaki devasa büyümesini ele alan King Vidor’un filmine gönderme yapıyor. İnsanlarından ve onların sözlerinden arındırılmış olan imajlarda şehir kendi başına bir dekor gibi gözümüzün önünden geçiyor. ‘‘Amerikan Rüyası’’ nın başlangıcı olan bu modernizm batı-dışından gelen göçmenlerin kurduğu ve yerleştiği bir şehir. Söz konusu göçmenlik rüyası günümüzde hala devam etmekte. Green Card almak için yapılan talih çekilişleri insanların bu rüyaya katılmalarının garip bir özelliği. Ancak burada Société Réaliste, bir yandan silinmiş ve öznellikleri yok olmuş imajlarla gelişen Fountainhead adlı filmin tersine, Green Card talih çekilişinde var olmak isteyen ama olup olamayacakları belli olmayan insanların imajlarını kullanarak, bir tarafta silinmiş insanları diğer tarafta da silinecek ve aralarından bazılarının var olacağı bir insani sarkazmı gündeme taşıyor” dedi.

ETKİNLİK: Sergi – Sociéte Réaliste ‘Binaların Arasındaki Şehir’
Küratör: Ali Akay
Sergi Açılışı: 25 Mart 2011 Cuma saat: 18.30
Sergi Tarihi: 26 Mart 2011 – 07 Mayıs 2011
Yer: Akbank Sanat
Etkinlik ücretsizdir.

www.akbanksanat.com




istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT