Bir Güneş Arabasını Yakından Görmek ve Nasıl Çalıştığını Öğrenmek İster Misin?

Tarihler: 28 Eylül 2010 Salı ~ 30 Kasım 2010 Salı

Yer: Şişli Bilim Merkezi

Adres: Hakkı Yeten Cad. No:18A Polat Tower yanı Fulya / İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 266 00 46

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 28, 2010 ~ Kas 30, 2010

Türkiye’de ve dünyada güneş enerjisi sektörünün öncü şirketi EZİNÇ ve Erciyes Üniversitesi’nin birlikte geliştirdiği “Ezinç-Erü Mobil” isimli güneş arabası 30 Kasım 2010 tarihine kadar Şişli Bilim Merkezi’nde sergilenecek.

30 Kasım 2010 tarihine kadar Şişli Bilim Merkezi’nde sergilenecek güneş arabası Erciyes Üniversitesi Temiz ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kulübü ile Ezinç mühendislerinin 2 yıllık çalışmaları ile hayata geçirildi. Şişli Bilim Merkezi’nde sergilenecek olan “Ezinç-Erü Mobil” isimli aracı ziyaret edenler güneş enerjisi kullanımı ve aracın çalışması ile ilgili de detaylı bilgi sahibi olabilecekler.

“Ezinç-Erü Mobil” 1.232 watt’lık güneş panelinden güç alıyor. 60-70 km. menzile sahip olan ve saatte 90 km. hıza ulaşabilen araç, çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmak üzere tasarlandı ve hayata geçirildi.

Ezinç Genel Müdürü Hakan Alaş, “Ezinç-Erü Mobil”in, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi akademisyenleri ve öğrencilerinin 2 yıl önce yaptığı bir başka araçtaki deneyimlerinden yararlanılarak eksik yanlarından arındırılmış bir versiyon olarak üretildiğini söyledi: “Türkiye’de ve dünyada güneş enerjisi alanında önde gelen firmalardan biri olmanın sorumluluğuyla Erciyes Üniversitesi’nin bu yöndeki faaliyetlerini desteklemekten gurur duyuyoruz. Erciyes Üniversitesi Temiz ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kulübü’nün tüm üyeleri “Ezinç-Erü Mobil” için büyük bir özen ve özveriyle çalıştı. Ortak bir çalışma ve emekle ortaya çıkan bu aracımızla şimdi de İstanbul’da insanlara ulaşmanın, onları temiz ve çevreci bir enerji türü olan güneş enerjisi ile ilgili bigilendirmenin ve bilinçlendirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Hakan Alaş otomotiv sektöründe hibrid ve elektrikli araçlar konusunda başarılı çalışmalar yapıldığını ve yakın zamanda güneş enerjisinin alternatif bir kaynak olarak algınlanacağını belirtti: “Dünyada ve Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanımı gittikçe önem kazanıyor. Şu anda Türkiye’de sadece evlerde su ısıtma amaçlı güneş enerjisi kullanılması bile yaklaşık 600 milyon dolarlık petrol ithalatını engelliyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarından güneşin diğer alanlarda da kullanımının çevreye büyük katkısı olacaktır.

Ülkemizde ciddi bir otomotiv endüstrisi var; fakat henüz güneş enerjili araçlar konusunda otomotiv şirketlerinin bir çalışması nerdeyse yok gibi. Ancak alternatif enerji kaynakları arasında en ucuz ve verimli kaynak olan güneş enerjisinin yakında daha fazla sektör tarafından tercih edilir duruma geleceğini düşünüyoruz. Dünyada önemli endüstrilerin başında gelen otomotiv sektörü AR-GE’cileri, güneş enerjisinin araçlarda kullanımı konusunda farklı projeler geliştirmeye başladılar. Yakın gelecekte bu alanda yapılan çalışmalar hem güneş enerjisi kullanım alanlarını yaygınlaştıracak, hem de bu alana yatırım yapanların ilgisini artıracaktır. Gelişmiş araçların yapılmasıyla birlikte, güneş enerjisinin bu alandaki kullanımının ekonomiye ve enerji kullanımına olan olumlu etkileri kısa zamanda daha fazla hissedilecektir.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT