Bir Tak, Beş Meydan

Bir Tak, Beş Meydan

Tarihler: 20 Kasım 2019 Çarşamba ~ 30 Kasım 2019 Cumartesi

Yer: Bilsart

Adres: Evliya Çelebi Mahallesi, Kıblelizade Sk. No:5/A Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 245 90 30

Web: http://www.bilsart.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 20, 2019 ~ Kas 30, 2019

Bilsart, 20 Kasım - 30 Kasım tarihleri arasında Egemen Tuncer’in “Bir Tak, Beş Meydan” isimli solo sergisine ev sahipliği yapıyor.

"Bir Tak, Beş Meydan" adlı sergi Palmira, Suriye'de 3.yy Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilmiş olan “Arch of Triumph/Zafer Takı"nın son yıllarda yaşadığı maceraya ilişkin internet üzerinden bir araştırma çalışmasıdır. 2015 yılında ISIS tarafından yapının bombalanmasını takiben kültürel mirasların arşivlenmesi üzerine çalışan bazı kurum ve kuruluşlar bu kemerin aynı zamanda Palmira'daki diğer benzeri yapıların sayısal modellerini oluşturmuştur. The Institute for Digital Archaeology yapının yıkımından önce çekilmiş fotoğraflarından yararlanarak fotogrametrik sayısal modelini hazırlamıştır. Bu model kullanılarak CNC teknoloji aracılığı ile yapının 1/3 ölçekli replikası üretilmiş ve bu replika Trafalgar Square, Londra, 2016, City Hall Park, New York, 2016, Palazzo della Signoria, Floransa, 2017 ve Place des Nations, Cenevre, 2019 gibi çeşitli popüler meydanlarda sergilenmiştir. Yapının bu gündemini merkezine alan sergide bir video ve bir heykel yer almaktadır. Videoda bahsi geçen replikanın sergilendiği meydanlar Google Earth'un sağladığı veritabanı ile görselleştirilmiştir. Sergide bulunan video'ya aynı zamanda replikanın fotoğrafları ile oluşturulmuş ve online erişime açık sayısal modelin 3 boyutlu baskısı eşlik eder. Orijinal mimari yapı, temsili ve modeli arasındaki eksene yerleşen ve aralarındaki ilişkiyi irdeleyen bu sergi “Arch of Triumph” ile beraber herhangi bir yapının da benzer şekilde aslının veya kopyasının sahip olunmasına ve deneyimlenmesine yönelik belirli bir imkansızlığın izini sürer. Bu bağlamda kültürel mirasların nasıl paylaşılabileceğini ve kimlere hangi durumlarda ait olabileceğini sorgulamaya çalışır.  

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT