Birkaç Erkek

Tarihler: 16 Aralık 2013 Pazartesi ~ 22 Aralık 2013 Pazar

Yer: Pasaj

Adres: Banker Sokak, 6B, Galata Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 16, 2013 ~ Ara 22, 2013

Sosyal Kalkınma ve Cinsiyet Eşitliği Politikaları Merkezi Derneği (SOGEP)

SOGEP çatısı altında Erkek Muhabbeti adıyla çalışmalar yürüten erkekler, 13- 22 Aralık tarihleri arasında erkeklikler üzerine bir sergi düzenliyor: BİRKAÇ ERKEK. Sergi Pasaj Ortak Alan işbirliğiyle gerçekleşiyor.

Erkek Muhabbeti, mevcut cinsiyet rejimine karşı 'erkeklik' sorgulamalarını bu sefer sanat üzerinden yapıyor. BİRKAÇ ERKEK, erkeklerin hem özel hem kamusal alandaki suç ortaklıkları üzerine sanatsal bir 'deneme.'

Sergideki işler üzerine
“Kamu Yararına A4,” parmak izlerinden arındırılmış ve kullanıma hazır bir tehdit mektubu. Kamusal olarak yararımıza 'sunulanın' cinsiyetlendirilmiş şiddetini ifşa etmeye çalışıyor. “Erkek Muhabbeti/'Shared' Matters” isimli çalışma, sanat dünyasının da eril algılardan kaçamadığını ifade ediyor. “Bunun Bir Parçasıyım,” yine her erkeğin şiddetle olan suç ortaklığına dair. “2+1” adlı video projesinde ise karşımıza, anne-babasıyla birlikte mutfakta yemek yapan ve yine birlikte şekerleme yapmak için yatağa giren genç bir erkek çıkıyor.

Sergiye ayrıca Avusturyalı sanatçı Hans Hochstöger, “Afganların Yolculuğu” isimli foto-belgesel projesiyle konuk oluyor. “Afganların Yolculuğu,” çeşitli zorunluluklarla Avrupa'ya göç eden ve erkeklik çatışmaları yaşayan Afgan erkeklerinin portrelerinden oluşuyor.

Serginin açılışında aynı zamanda SOGEP'in yeni yayını da tanıtılacak. Çağlar Çetin'in kaleme aldığı Why Have There Been No Men Artists? (Neden Hiç Erkek Sanatçı Yok?) başlıklı kitap, Türkiye'deki güncel sanat dünyasının görünmeyen ve sorgulanmayan erkekliklerini masaya yatırıyor.

BİRKAÇ ERKEK sergisi, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu'nun desteğiyle hazırlanmaktadır.

Sergi, Cuma- Cumartesi ve Pazar günleri, saat 12.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT