Borusan Contemporary Görünenin Ardındaki

Tarihler: 08 Eylül 2015 Salı ~ 21 Şubat 2016 Pazar

Yer: Perili Köşk

Adres: Baltalimanı Hisar Cad. Perili Köşk No:5 Rumeli Hisarı Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 393 52 00

Web: http://http://www.borusancontemporary.com

E Posta: info@borusancontemporary.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 8, 2015 ~ Şub 21, 2016

14. İstanbul Bienali ile Eylül ayında daha da hareketlenecek sanat dünyasını, Borusan Contemporary “Görünenin Ardındaki” ve “Tutku” isimli iki yeni sergi ile zenginleştiriyor.

Dünya çağdaş sanat sahnesinden önemli isimleri ağırlayan “Görünenin Ardındaki”, göçmenler ve sorunlarına odaklanırken “Tutku” ise Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan özel bir seçki sunuyor.

5 Eylül 2015’ten 21 Şubat 2016’ya kadar devam edecek olan sergiler, sanatseverleri çağdaş sanatın seçkin örneklerini keşfetmeye davet ediyor.

Görünenin Ardındaki
Küratör: Christiane Paul

Çağdaş sanatçılar Krzysztof Wodiczko, Michal Rovner ve Zimoun’un dört özel eserinin görülebileceği “Görünenin Ardındaki”, her geçen gün daha da artan yabancılaşma ve güven eksikliği üzerinden göçmenlerin sorunlarına odaklanıyor. “Öteki olma” korkusunu büyük bir oda boyutunda dört özel eserle anlatan serginin en dikkat çekici parçasıysa Michal Rovner’ın 1 ton ağırlığındaki “Parçalanmış Zaman” isimli eseri. Borusan Contemporary’ye farklı teknikler ve uzun uğraşlar sonucu yerleştirilen ve doğal taştan yapılan bu eser, özel bir teknikle aydınlatılarak izleyenleri yüzyıllar öncesinden başlayan bir göç hikayesine sürükleyecek.

Güçler, insanlar ve bağlantılar için birer alan yaratan “Görünenin Ardındaki”nde ayrıca Wodiczko’nun, görünmez olan göçmenlerin zorlu hayatlarını yansıtan Misafirler adlı video projeksiyonu, Zimoun’un 240 Hazır Karton Kutu’yla yarattığı karmaşıklık ve belli bir döngü içerisindeki hareketleri ve Rovner’ın Parçalanmış Zaman’ının yanı sıra zaman mekan kavramlarının okunabildiği İsimsiz 4 (Panorama) isimli hiyeroglif yansıtmaları görülebilecek.

Küratör Christiane Paul, Whitney Museum of American Art’ta (Whitney Amerikan Sanatları Müzesi’nde) yardımcı küratör ve New York School of Visual Arts’ta (New York Görsel Sanatlar Üniversitesi’nde) doçent olarak görev yapmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT