Bu Sergi ‘Teğet’ Geçmez

Tarihler: 12 Ocak 2011 Çarşamba ~ 12 Şubat 2011 Cumartesi

Yer: Galeri Ihlamour

Adres: Ahmet Fetgari Sok. 28-A Teşvikiye İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 241 76 66

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 12, 2011 ~ Şub 12, 2011

Seydi Murat Koç “TEĞET” sergisi 12 Ocak’da Galeri Ihlamour’da!

Dünya sosyo-kültürel, fiziksel, ekonomik, politik ve teknolojik dinamikler çerçevesinde değişmekte, kentsel alanlar da bu değişimin yansıdığı mekânlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Tarihe tanıklık eden kent içindeki mekânlar toplumsal belleğimizi yansıtan ayrıcalıklı yapılar olarak değişim ve dönüşüm sürecinde korunmak zorundadır. Ancak bazen siyasi, sosyal ya da başka nedenlerden dolayı tahrip edilmekte hatta bazen yok edilmektedir.

Son günlerde Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’nin, önce “yıkım”, sonra “dönüştürme” girişimleri bu konuları yeniden gündeme getirmiş ve tartışmaya açmıştır. Sanatçıların, kültür insanlarının ve İstanbulluların AKM’ye sahip çıkma çabası, onun varlığını sürdürmesi ve geleceğe taşınması isteği bazen bir karikatürde bazen bir köşe yazısında bazen de bir ressamın tuvalinde karşımıza çıkmaktadır.

Çağdaş kentleşme içersinde tarih-kültür ve sanat ilişkisi ile İstanbul’u tanımlayan AKM, Seydi Murat Koç’un son çalışmalarının da konusu... Var olanları ortaya koyan, soran ama cevap vermeyen çalışmalar kent dönüşümünde yaşanan “kaos”u ortaya koyuyor. Kent üzerinden toplumsal bellek, dön/üş/üm ve “yok” olma gibi kavramları ele alan sanatçı, ‘TEĞET’ isimli sergisi ile 12 Ocak - 12 Şubat 2011 tarihlerinde Galeri Ihlamour’da izleyicilerle buluşacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT