Buğra Erol -Bol Şans

Tarihler: 13 Şubat 2014 Perşembe ~ 22 Mart 2014 Cumartesi

Yer: Daire Galeri

Adres: Boğazkesen Cad. No:76/A Tophane Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 52 59

Web: http://http://www.dairesanat.com

E Posta: info@dairesanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 13, 2014 ~ Mar 22, 2014

Buğra Erol, "Bol Şans" isimli sergisinde, ekonomik bağlılık, tabiat ve çevrenin hor kullanımı ile çeteleşen güç odaklarının oluşturduğu yeni dünya düzeni ile ilgili görüşlerini ortaya koyuyor.

Buğra Erol, aynı kavramsal çerçeve altında, farklı disiplinler ile çalışıyor. Sanatçı göz önüne getirmek ve dikkat çekmek istediği tespitlerini vurgulamak için sergide kurgusal bir yapıyı ön plana çıkartıyor. Konuyu belirledikten sonra, konunun kendisini farklı tekniklere yönelttiğini belirten sanatçının, "Bol Şans" isimli sergisinde, resimlerinin yanı sıra ışıklı kutu içerisine birbiri üstüne gelen dialar ile oluşturduğu kolajlar yer alıyor.

Günümüzde birçok çevre aktivisti ve bilim insanı çevresel sorunları bildiğimiz ve seçimlerimizin neye mal olduğunu farkettiğimiz halde düzeltmek için bir eylemde bulunmayarak bir çeşit "inkar" içinde yaşadığımızı belirtiyor. Buğra Erol da bir çevre aktivisti olarak, diğer insanların da çevre sorunlarını en az kendisi kadar iyi gözlemlediklerini fakat harekete geçmeyerek bu inkarın bir parçası haline geldiklerini tespit ediyor ve sergi için bu inkarı sistematize eden temsili bir “çete” kurgulamaya karar veriyor. Şehirde yaşayan ve sürmekte olan sistemi sorgulamayarak devamlı kılan toplum bireylerini de bu çetenin bir parçası olarak adlediyor. Sanatçı, kurguladığı meknâlarda, “İnkar Devrimi”nin bir parçası olarak kendisinin de bir üyesi haline geldiği bu çeteyi görünür hale getiriyor. Erol, kendi bulunduğu yerden, soruna dair çözüm yolları önermeden, bir parçası olduğu toplumu kendi estetik değerleri ile tekrar kurguluyor.

Buğra Erol, sergide yer alan dialarla oluşturduğu kolaj çalışmalarında ise, çağrışım yapılabilecek kelimeler kullanıyor. Birbiri ile bağlantısı olan ya da olmayan pekçok diayı biraraya getirerek yeni bir hikaye oluşturuyor ve seçtiği kelimeleri de bu hikayelerin başlığı olarak belirliyor.

“Bol Şans”, 13 Şubat – 22 Mat 2014 tarihlerinde Salı-Cumartesi günleri 11.00 – 19.00 saatleri arasında Daire Galeri'de görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT