Burada, Orada ve Her Yerde…

Tarihler: 25 Eylül 2008 Perşembe ~ 10 Ekim 2008 Cuma

Yer: IBB Taksim Sanat Galerisi

Adres: Cumhuriyet Cad. Gezi Dükkanları No: 24 Taksim – İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 245 20 68

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 25, 2008 ~ Eki 10, 2008
Burada, Orada ve Her Yerde…
Kültürler arası barış sağlanmadan, dünya barışı gerçekleşemez.
Özlem ile Tommy, Elsa ile Pingala, Mohammed ile Christian, Süren ile Hiroiki. Nguyen ile Alison, Alfonso ile Dimitris, Carmen ile Pirjo, Igor ile Janusz. Barongo ile Ilona birlikte yaratmaya karar verdiler…

TransCultural Exchange Sanat Vakfı’nın düzenlediği “Sanatta Uluslararası Fırsatlar Konferansı” 03 - 05 Nisan 2009 tarihlerinde, 99 ülkenin katılımıyla, Boston’u küresel sanat camiasının buluşma noktası haline getirecek. Konferansta sunulacak kolektif sanat projelerinin sergileri birer birer açılıyor.

Türk ressam Özlem Kalkan Erenus ve Kuzey İrlanda’lı ressam Tommy Barr “Burada, Orada ve Her Yerde: Geleceğin Sanatını Görmek/Here, There and Everywhere: Anticipating the Art of the Future” başıklı bu evrensel etkinliğe açacakları iki sergi ile katılıyorlar. Projelerinin adı: “Davana Sahip Çık/Stand My Ground, Stand Your Ground”

Birbirini kesen yatay ve dikey hatlar üzerine yerleştirilen ortak bir yapıt üzerinde çalışarak, her ikisi de hem orijinal resimler, hem de diğerinin çalışmalarına karşılık veren resimler hazırladılar. Daha sonra, resimler değiş-tokuş edilerek her sanatçı için, işbirliği ile üretilmiş birer yapıt (aslında tüm yapıtın bir yarısı) ortaya çıktı.

Bir yarısı Türkiye’de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Taksim Sanat Galerisi vitrininde, diğer yarısı Kuzey İrlanda’da, Derry Kale Müzesi’nde sergilenecek.

Projenin, Boston’da düzenlenecek “Sanatta Uluslararası Fırsatlar” konferansı için gerçekleştirilecek son bağlantısı içinse Sefa Ulukan’ın çekeceği fotoğraflar sunulacak. Orijinal yapıtların ve sergi alanlarında çekilen karelerin bir araya getirilmesiyle harmanlanmış görseller sembolik olarak “Burayı, Orayı ve Her Yeri” bir an için tek bir yer yapacak.

Özlem Kalkan Erenus ve Tommy Barr’ın ortak yapıtının “İstanbul-yarısı” 25 Eylül – 10 Ekim 2008 tarihleri arasında, IBB Taksim Sanat Galerisi vitrininde izlenebilir.
Proje ile ilgili gelişmeler http://www.standmygroundstandyourground.com adresinden takip edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT