Buzdan Dünya Ziyaretçileri Büyülüyor

Tarihler: 17 Ağustos 2010 Salı ~ 20 Eylül 2010 Pazartesi

Yer: Forum İstanbul

Adres: Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezi. Kocatepe Mah. Paşa Cad. 34045 Bayrampaşa İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 17, 2010 ~ Eyl 20, 2010

Ne klima ne de deniz serinleme yetmeyince, İstanbulların ilk adresi Buz Müzesi oldu.

Son Yılların En Sıcak Yaz Aylarını Yaşayan İstanbul’da Ailesiyle Birlikte Güzel ve de Serin Bir Hafta Sonu Geçirmek İsteyenlerin İlk Tercihi Buz Müzesi Oldu.

23 Nisan’da Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi olan Forum İstanbul’da kapılarını açan MAGIC ICE Buz Müzesi yoğun ilgi görüyor. Tüm dünyada sıcak hava insanları bunaltırken Buz Müzesinde -5 derecede yaşanan görsel şölen ziyaretçilere unutulmaz dakikalar yaşatıyor. Türkiye gibi ılıman iklime sahip bir ülkede ilk defa gerçekleştirilen ve dünyanın ikinci buz müzesi olma özelliğini taşıyan ‘MAGIC ICE’ ta 34 buzdan heykelin yanı sıra Viking evi ve Viking gemisi bulunuyor. 20 milyon dolara mal olan ve dünyaca ünlü heykeltıraşların gece gündüz çalışarak 15 günde iç dekorasyonunu tamamladığı MAGIC ICE’ ta 200 ton buz kullanıldığını açıklayan yetkililer, buzdan heykellerin yer aldığı mekanın, 365 gün kutup havasını yaşatacak şekilde tasarlandığını belirtiyor.

Afganistan, Pakistan ve İngiltere başta olmak üzere tüm dünyada soğuk hava depoları inşa eden ve tamamen Türk mühendislerin gerçekleştirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren FRİGO MEKANİK firması tarafından mekanik uygulamaları gerçekleştirilen sistem sayesinde erimesi ve zarar görmesi engellenen buzdan heykellerin 6 ayda bir yenileneceği belirtiliyor.

Eskimo Kıyafetleri ile Geziliyor
FRİGO MEKANİK tarafından dışarıdaki sıcaklık ve nem ne olursa olsun iç ısısı -5 derecede, nem oranı da heykellerin zarar görmesini engelleyecek bir oranda sabitlenecek şekilde tasarlanan ve 1400 m2 kapalı alanda inşa edilen MAGIC ICE, 365 gün kalıcı olması nedeniyle dünyada bir ilk olarak gösteriliyor.

Tüm dünya aşırı sıcaklardan kavrulurken, böylesine büyük bir alanın ısısını -5 derecede, nem oranını da % 50’lerde sabitlenmesini sağlayarak, heykellerin zarar görmesini engelleyen FRİGO MEKANİK yetkilileri, söz konusu projenin Türk mühendislerinin başarılı çalışmasının bir sonucu olduğu belirtiliyor. Açılış konsepti İskandinav doğası ve Viking yaşamı üzerine kurulan MAGIC ICE özel Eskimo kıyafetleriyle geziliyor, ziyaretçilere buz bardaklarda meyve suyu ikram ediliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT