C.M. Kösemen’den 'Telaffuz Edilmez'

Tarihler: 11 Eylül 2014 Perşembe ~ 18 Ekim 2014 Cumartesi

Yer: The Empire Project

Adres: Sıraselviler Cad. Kat 1 Daire:4 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 59 68

Web: http://http://www.theempireproject.com

E Posta: info@theempireproject.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 11, 2014 ~ Eki 18, 2014

Sanatçı ve araştırmacı C. M. Kösemen, ilk solo sergisinde bilinçaltı dünyasının garip yaratıkları, perileri ve insan-hayvan karışımı varlıklarını ele alıyor ve bizi insan yapan “Telaffuz Edilmez” duyguları sorguluyor.

Kösemen, insanlığın en temel duygularıyla anatomik detay ve arketipal figürlerin doğru “kombinasyon kodu”nu kullanarak ilişkilenebileceğimize inanıyor. Kol ve bacak, yüz, göz, diş ve cinsel organ suretlerine içgüdüsel olarak tepki veriyor ve hayvanların vücut kısımlarını evrimsel mirasımız sayesinde anında tanıyabiliyoruz. Her bir öğe, tıpkı bir piyanonun tuşları gibi, insan ruhunda belli bir tepkiye sebep oluyor. Dolayısıyla birbirine zıt formların yanyana bulunması izleyiciyi duygusal tepkilerin kaleidoskobundan baktırıyor ve bilinçaltında bir yolculuğa çıkarıyor.

Lascaux’taki mağara resimlerinden itibaren, insanların bu tarz sembolleri kullanarak bireysel ve kolektif şeytanları ile yüzleştiğini savunan Kösemen, bu durumu görsel sanatın temelinde yatan bir olgu olarak görüyor.

İnsanlar ve kültürler, hayatta yollarını çizerken bir seri açık, üstü kapalı ve son olarak da “telaffuz edilemez” ifadeyi bir arada kullanıyor. Basit, vurucu resimleri ile Kösemen, hepimizin yaşamlarının altında yatan, dile getirildikleri anda yaşamımızı tepetaklak etme potansiyeline sahip aşk, korku, pişmanlık, merak ve şehvet hislerine tercüman olmaya çalışıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT