Çağlar Boyu Türk Kadınları

Tarihler: 08 Mart 2012 Perşembe ~ 17 Mart 2012 Cumartesi

Yer: Ekavart Sanat Galerisi

Adres: Ritz Carlton Hotel Süzer Plaza No15 Gümüşsuyu - İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 81 31

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 8, 2012 ~ Mar 17, 2012

3 kadın sanatçı, ilk 10 kadın, 30 farklı yorum.

1992’de Mahir Güven'in resim atölyesinde yolları kesişen üç sanatçı,
Bu eğitime paralel olarak sanat tarihi hocası ve heykeltıraş Arşo Kasbaryan'dan iki yıl boyunca sanat tarihi dersi aldılar. Roma, Paris ve Madrid şehirlerinde eğitimlere katıldılar.

15 yıldan bu yana kendi atölyelerinde çalışmalarına devam eden sanatçılar, birlikteliklerinden güç alarak sanat yaşamlarında emin adımlarla yürürken, birbirlerinden etkilenmeden kendi tarzlarını yaratmaları, farklılıkları bir araya getirmeleri ile sanatları adına en önemli noktayı ortaya koyuyorlar.

İlk sergilerini 1998 yılında Beşiktaş Deniz Müzesi galerisinde açarak profesyonelliğe ilk adımı attılar. Çalışmalarıyla büyük beğeni toplayan üçlünün 100'den fazla eseri İstanbul'un çeşitli galerilerinde sergilenmeye layık görülmüştür.

Lina , Sara ve Sedef fotoğraf sanatçısı dostlarının önerileri doğrultusunda İstanbul'un farklı dönemlerde çekilmiş fotoğraflarını tuval üzerine yorumladılar. Bu da üç ressam arkadaşın Türkiye dışındaki sanat çevrelerinden ilgi görmelerini sağladı. 2 sene Ressam Emin Turan ve Ressam Altan Çelem ile birlikte çalışan Sedef, Sara ve Lina, Fransa ve Japonya'da da sergilere katıldılar.

Lina Danon İstanbul'un zengin ve karmaşık kültürel dokusunu işleyen konuları kendine yakın buluyor. Sara Özsarfati soyut ve figuratif alanları kendine yakın buluyor. Sedef Baykent ise figüratif ağırlıklı çalışmaktan hoşlanıyor.

Adres : Ritz Carlton Hotel Süzer Plaza No15 Gümüşsuyu / İstanbul
Tel : 0212 252 81 31
E-mail :info@ekavartgallery.com
Web : www.ekavartgallery.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT