Çanakkale Şehitliği ve Troya Tarihi

Tarihler: 18 Mart 2021 Perşembe ~ 18 Mart 2021 Perşembe 18 Mart 2021 19:30

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: 1. Kategori - 105.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 18, 2021 ~ Mar 18, 2021
Çanakkale Destanı, Çanakkale Şehitliği ve Troya Tarihi Milli Parkı Sanal Gezisi, online platformda!

Çanakkale'de, Kara ve Deniz Muharebeleri’nde yaşamını yitirmiş yüz binlerce askerin sesini anlatıyor sanki aslında Kurtuluş Savaşı anısına dev harflerle dağlara yazılmış...

“Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın, 
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir, 
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın,
Bir Vatan kalbinin attığı yerdir!”  seslenişi, gezginlere bir mola çağrısı gibidir. 1915 yılında başlayıp, yaklaşık 11 ay süren ve bir milyona yakın insanın katıldığı Çanakkale Muharebeleri'nin yaşandığı Gelibolu Yarımadası, günümüzde dev bir gezi parkı gibi... Çanakkale Tarihî Savaş Alanları Bölgesi’nin en önemli noktalarını gezeceğimiz bu turumuzda, kanlı muharebelerin çarpıcı anlarını, uzman rehberimizin özgün anlatımıyla “yaşanmış hikâyeler” ve “az bilinen detaylar” eşliğinde keşfetme fırsatı buluyoruz.

Ardından antik çağların destansı savaşının yaşandığı, yüzyıllarca anlatılacak hikâyelerin hayat bulduğu UNESCO Dünya Kültür Mirası Troya Antik Kenti’ne uzanıyoruz. 5500 seneden fazla derinlikli bir geçmişe sahip olan Troya, efsaneleriyle klasik Batı edebiyatının temelini oluşturuyor. Burada Helen ile Paris’in binlerce insanın savaşına dönüşen aşk hikâyesini, Troya kentinin büyük komutanı Hektor’un kahramanlığını, mitolojik birer karaktere dönüşen Yunanlı komutanlar Odysseus’un ve Achilleus’un hikâyelerini dinliyoruz.

Mitolojik kahramanların kozlarını paylaştığı, tanrıları entrikalarla örülü Troya’nın önemi, her geçen gün daha fazla anlaşılıyor, dünyanın dört bir yanına dağılmış çalınan hazineleri yurduna dönmeyi bekliyor. Özetle, tarih sahnesinde benzersiz olaylara tanıklık eden bu önemli coğrafyanın çağrısına kulak vererek, unutulmaz bir sanal tur deneyimi yaşıyoruz.

Konuşmacı: Profesyonel Rehber Tülay Zeybek Özcan

Bu sanal  şehir turuna neden katılmalısın?
● Üç imparatorluğun çöküşü ile sonuçlanan 1. Dünya Savaşı’nın Çanakkale Muharebeleri dünyanın en son centilmenlik savaşı örneğidir. Vatan müdafası için canını veren her bir askerin destan yazdığı bu muharebe alanlarını evinizden uzman rehber anlatımıyla gezme imkanı. 
● Troia Savaşı, Troia Atı, Troia Hazineleri ve birçok sanat eserine konu olmuş  Homeros’un destanlarında anlattığı Troia Kenti’ni evinizden uzman rehber anlatımıyla gezme ve hikayeleri dinleme imkanı.

Eğitim Seviyesi
Herkes için

Sanal Şehir Turlarımız Hakkında Genel Bilgilendirme
● Bu SANAL GEZİ bilgisayar ya da telefonunuzdan görüntülü olarak gerçekleşmektedir.
● Sanal Geziler profesyonel rehber eşliğinde yapılmaktadır.
● Görüntüler verilirken rehber müzede eserler, olaylar ve görüntüde olan yapı/müze hakkında yorum ve anlatım yapmaktadır.
● Sanal gezi sırasında anlatım sürerken rehbere yazılı olarak soru sormak ya da notlar iletmek mümkündür.
● Sanal gezi 2 saat sürmektedir. Her gezi sonrasında 30 dakikalık soru / sohbet bölümü vardır.
● Canlı yayın Zoom üzerinden gerçekleşecektir. Yayının gerçekleşeceği Zoom bağlantısı, kayıt yaptıranlara 24 ile 48 saat öncesinden e-posta yöntemi ile paylaşılacaktır.
● Canlı yayına katılabilmek için bu deneyime kayıt yaptırmanız gerekmektedir. 
● Sanal gezimizde katılımcı sayısı 75 kişi ile sınırlıdır.
● Sanal Şehir  Gezisine katılmak için online olarak ya da misafir danışmanından kayıt yaptırmanız gerekmektedir.
● Program öngörülemeyen durumlar nedeniyle değişiklik gösterebilir.
● Antonina Online Mektep etkinliğin akışında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
● Geziyi kaçıranlar için telafi gezi yapılmayacaktır.
● Sanal gezinin süresi 2 saattir. Her gezinin sonunda soru ve yanıtlar için 30 dakikalık süre olacaktır

Sanal Şehir Turu Programı
● 18 Mart Çanakkale programı;
● Akbaş Şehitliği
● Eceabat
● Dur Yolcu Yazısı
● Kilitbahir kalesi
● Namazgah Tabyası
● Rumeli Mecidiye Tabyası 
● Alçıtepe
● Ertuğrul Tabyası
● Yahya Çavuş Şehitliği ve Anıtı
● Conk Bayırı Atatürk Anıtı
● 57. Piyade Alayı Şehitliği
● Anzak Koyu
● Arıburnu
● Anafarta Çıkarması
● Çanakkale Şehitler Abidesi
● Troia Antik Kenti Programı
● Troia Atı
● Pithos Bahçesi
● Doğu Duvarı
● Kuzeydoğu Burcu
● Athena Tapınağı
● Ön odalı yapı: Megaron
● Yerleşim Evreleri Yarması
● Rampalı Giriş
● Saray Binası
● Kutsal Alan
● Odeion
● Bouleterion

Rehber
Profesyonel Rehber Tülay Zeybek Özcan

İstanbul'da dünyaya geldi. İlköğretimini, doğduğu ve tarihi sevmeye başladığı yer olan Sultanahmet 44 İlköğretim Okulu'nda tamamladı. Özel Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda orta ve lise öğrenimini bitirerek, 1979 yılında yüzyıllık okulun "ilk kızları" ünvanıyla mezun oldu. Marmara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü filoloji ve öğretmenlik için ise psikoloji ve pedagoji yan dalları okuyarak 1984 yılında diploma aldı. 1989 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açtığı sınav ve eğitimi yüksek dereceyle bitirerek, "profesyonel turist rehberi" olmaya hak kazandı. "Gezmek yaşamaktır. Yaşam ise bir yolculuktur bizi kendimize getiren ..." Sözlerindeki mana ile ülkemize gelen yabancı konuklara ve yerli gezginlere; Türk kültürünü ve ülkemizin maddi manevi varlıklarını tanıtmak için, 31 yıldır turist rehberlik mesleğini aşkla icra etmektedir. Yerli ve yabancı kuruluşların düzenlediği bir çok sertifika programlarına katılarak, uzmanlık alanlarını "arkeoloji", "pre-historia", "Anadolu'da Yunan ve Roma Uygarlıkları", "Büyük İskender'in izinde", "Anadolu'da inanç sistemi", "Anadolu'dan Dünya'ya etki eden ilk'ler", "Anadolu'da Yedi Kiliseler", "St Paul'ün ayak izinde", "Anadolu'da Musevi Mirası", "Mezopotamya Uygarlıkları ve Doğu Kültürü", "Bizans ve Yemek" gibi konularda çeşitlendirmiştir. “Işık doğudan yükselir” felsefesine ilgisi dolayısıyla doğu ülkeleri, Kafkas Coğrafyası, İpek Yolu, Baharat Yolu, Eski Ticaret Yolları ve kültürü özel çalıştığı konulardır. Anadolu tarihte birçok medeniyetin başladığı yer olması münasebetiyle, yurtdışında katıldığı sertifika programlarında kadim medeniyetlerin kült sanatı ve medeniyetlerin devamlılığında kültürün, sanatın ve inanç sisteminin önemi hakkında sunumları dünyayı kucaklamakta “Biz” kavramına dikkat çekmiştir. "Kültürler Ebrusu" Anadolu aşığı olan Özcan, turist rehberliği ile beraber, öğretmen olarak İstanbul Üniversitesi ve İTÜ'de; ayrıca çeşitli yabancı okullarda yönetici pozis-younda görev aldı. Öğretmenliği öğrencisinden hep bir şeyler öğrenmek gayretiyle yaptı. En iyi öğretmeni ise evladı oldu. "Seyahat etmek nedir?" sorusuna Aziz Augustine'nin sözleriyle yanıt veriyor: "Dünya bir kitaptır ve seyahat etmeyenler onun sadece bir sayfasını okurlar."

- Etkinlik video konferans yazılımı üzerinden gerçekleştirilecektir.- Etkinlik linki ve şifresinin size iletilebilmesi için biletinizi satın aldıktan sonra güncel e-mail adresinizden Biletix işlem referans numaranızı, satın almış olduğunuz etkinliğin adını ve tarihini antonina@antoninaturizm.com adresine mail atmanız gerekmektedir.- Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve buna bağlı olarak seminere katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumlululuğu bulunmamaktadır.- Tüketicinin elektrik, internet kesintisi veya kişisel sebeplerle eğitime zamanında katılamaması, bu sebeplerle eğitimin bir kısmını veya tamamını almaması organizasyon firmasının veya Biletix'in sorumluluğunda değildir. Bu tür durumlarda iade veya değişiklik hakkı sağlanmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT