Canan Ünal’ın Sergisi ’’Bakışım Uçuyor II’’

Tarihler: 12 Şubat 2010 Cuma ~ 26 Şubat 2010 Cuma 12-26 Şubat 2010

Yer: Od’A- Ouvroir d’Art’

Adres: Sainte Pulchérie Lisesi - Küçükparmakkapı, Çukurluçeşme Sokak No:7 Beyoğlu – İstanbul İstanbul

Telefon: 0 212 244 25 36

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 12, 2010 ~ Şub 26, 2010

Sainte Pulchérie Lisesi, 12-26 Subat 2010 tarihleri arasında yeni sanat galerisi ’’Od’A- Ouvroir d’Art’’ da Canan Ünal’ın ’’Bakışım Uçuyor II" adlı sergisine ev sahipliği yapacak.

Canan Ünal bakışımıza, farklı bir soluk kazandıracak eserleriyle bireylerin hayatı, doğayı, konumları ve kendilerini fark etmelerini istiyor. Modern yaşantının insan hayatına sızdığı günden beri, modernizmin o çok sevdiği kategorizasyon; tüm normları, kabul ettiği değerler içinde tanımlayıp evcilleştirme hali, özel hayatların içine kadar girmiş, fakat bu müdahale o kadar yavaş ve derinden olmuştur ki, birey bunu fark edememiştir. Bu geçiş, bir virüs gibi kişinin tüm hücrelerine işler. Bu geleneğin kodlarıyla bir bilinmezlik halinde yaşayan insan, hayatın farkına varabilmesi için dışsal bir müdahaleye ihtiyaç duyar. Canan Ünal’ın resimleri tam da bu ihtiyaca cevap vermek için yapılmıştır sanki. Sanatsal yaratının sınırlarını gündelik hayat hikayeleriyle olabildiğince zorlarken, kullandığı kuşbakışı açısıyla olayları tüm çıplaklığı ve doğallıyla sergiler.

Canan Ünal’ın anlattığı hikaye, bir resminden diğerine ilerleyerek okunduğunda, bütün bir hikayenin küçük parçaları olarak izlenebilirler. Her resim kendi içinde farklı bir insanlık durumuna gönderme yaparken, bir araya geldiklerinde büyük resmin aslında ne olduğuna dair bir fikir verir. Bu algı izleyiciye geçtiği anda, en büyük keyif birbirini tekrar etmeyen parçalardan büyük bir resme varırken alınır.

Modern hayatın gündelik yaşantımıza kattığı değerler sayesinde, bireysel varoluş eylemlerimiz kolaylaşırken, özel hayatlarımız da basitleşip, tektipleşmektedir. Perdelerini sıkı sıkıya kapattığımız özel hayatlarımız, giderek birbirinden farkı olmayan sıradan hikayelere dönmektedir. İşte bu tektipleşmiş sıradan insan hikayeleri, Canan Ünal’ın resimlerinde can bulmaktadır. Canan Ünal farklı hayatlar üzerinde dolaşırken, hepimize verdiği mesaj bu yadsınamaz gerçekliğin keskinliğidir.

’’Od’A - Ouvroir d’Art’’ Ziyaret Saatleri Pazartesi - Cumartesi 9.00 -18.00 arası (Çarşamba günü hariç)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT