Cem Cemal İşyapar - Hoş Bulduk Resim Sergisi

Cem Cemal İşyapar - Hoş Bulduk Resim Sergisi

Tarihler: 27 Eylül 2017 Çarşamba ~ 07 Ekim 2017 Cumartesi

Yer: Galeri İdil

Adres: Valikonağı Cad.No:45-47 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 283 23 83

Web: http://www.galeriidil.com.tr

E Posta: info@galeriidil.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 27, 2017 ~ Eki 7, 2017
p>Kendine özgü figüratif resim çalışmalarıyla bilinen ressam ve tıp doktoru Cem Cemal İşyapar’ın 23 Eylül’de Galeri İdil’de açılacak olan “Hoş Bulduk” isimli sergisinde 50 adet desen ve yağlı boya çalışması yer alacak.

Sanatçı; 1963’de Kahramanmaraş’ta doğdu;erken yaşlarda resimle ilgilenmeye başladı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Tıp okurken sürdürdüğü resim çalışmalarını doktor olduktan sonra da devam ettirdi. Bir yandan doktorluk yaparken Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi GSF Resim Bölümünden 2006 yılında birincilikle mezun oldu. Aynı bölümde “Resim Sanatında Tıp” başlıklı tez çalışmasıyla Yüksek Lisans derecesi aldı. Kunst Akademie Münster Almanya’da resim öğrenimi gördü. Bir dönem, AMATEM'de bağımlı hastalara, gönüllü olarak resim dersleri verdi. Birçok karma ve kişisel resim sergisi oldu. Resim çalışmalarına atölyesinde devam etmektedir.

Cem Cemal İşyapar’ın “Hoş Bulduk” Resim Sergisi Üzerine:
“Ne çok insan yüzü varmış da hiç farkına varmamışım. Bir sürü insan var, fakat yüzler daha da fazla; çünkü her insanın yüzü birkaç tane. Aynı yüzü yıllar yılı taşıyanlar var; tabii eskir bu yüz, kirlenir, kıvrımlarından açılır, yolculukta giyilen eldivenler gibi bollaşır. Tutumlu, basit kimselerdir bu gibiler; yüzlerini değiştirmez, temizlemeye bile vermezler. Nesi varmış derler ve kim onlara bunun aksini kanıtlayabilir? Şimdi madem birçok yüzleri var, ötekilerini ne yaparlar sorusu gelir akla. Saklarlar. Çocukları kullansın. ” (Rainer Maria Rilke’nin Malte Laurids Brigge’nin Notları adlı kitabından.)

Bu cümleleri okuduğumda hissettiklerim ressam Cem Cemal İşyapar’ın vurucu, çarpıcı bir o kadar da düşündürücü “çoklu yüzlerini” gördüğümde hissettiklerimle örtüştü. Sanatçının desenlerinin bir bölümünü, bir kısmı tek hamlede çıkmış “çoklu yüzler” oluşturmakta. Aslında, eserlerinin temelini, saklı ama çok güçlü ifadeler ve özgün çizginin farkıyla karşımıza koyduğu desenler oluşturur desek yanlış olmaz sanırım.

Cem Cemal İşyapar, “kendisi” gibi sanat yapan, son derece özgün, bir o kadar da üretken bir sanatçı. Resminin ana konusu olan insan figürü, anatomi bilgisinin derinliğiyle izleyenin aklında kalan etkileyici formlara dönüşüyor. Kendine özgü fırça darbeleri ve kalem hareketleriyle Türk resim sanatı içinde hak ettiği yeri alacağına inanıyorum.

Cem Cemal İşyapar, farklı tekniklerle çalıştığı elli eserin sanatseverlerle buluşacağı, Nişantaşı Galeri İdil’de 23 Eylül 2017’de açılacak, iki hafta boyunca izlenebilecek olan dördüncü kişisel sergisiyle kendisine “Hoş geldin” diyenlere “Hoş Bulduk” demeye hazırlanıyor.

Dr. Pelin Aykut
Sanat Tarihçisi

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT