Cem Sonel - Bir ve Sıfır İki Eder Sergi

Cem Sonel - Bir ve Sıfır İki Eder Sergi

Tarihler: 13 Ocak 2022 Perşembe ~ 06 Mart 2022 Pazar

Yer: Anna Laudel Contemporary

Adres: Bereketzade, Bankalar Caddesi 10 Karaköy Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 32 57

Web: http://annalaudel.gallery/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 13, 2022 ~ Mar 6, 2022

Anna Laudel, sanatçı Cem Sonel’in dijital tabanlı seri işleri ve graffitileri dahil olmak üzere farklı tekniklerde üretilmiş kapsamlı bir seçkiyi bir araya getiren “Bir ve Sıfır İki Eder” isimli kişisel sergisine 13 Ocak - 27 Şubat 2022 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

0’lar ve 1’ler Arasında Sorgulayıcı Bir Yolculuk
Cem Sonel, çalışmalarında “0” rakamının felsefede mevcut olmama durumu, mutlak anlamda yokluk ve hiçlik anlamına gelen ‘göreli hiçlik’ konuları üzerinde duruyor.

Bilgisayarlar, kullanıcının kendilerine iletmek istediği şeyleri kendi dillerinde 1’ler ve 0’lar şeklinde algılar. Bilgisayarımızın çalışmasını sağlayan mikro transistörlerin yani lambaların yandığı durum “1” söndüğü durum ise “0” ile ifade edilir. Gündelik hayatımızda kullandığımız sayı sistemindeki 0 ise bir niteliğin yokluğunu temsil eder.

Felsefi ve teknik olmayan günlük kullanım anlamında ‘hiç’ veya ‘yok’ kelimesi varlıktaki bir eksiği, mevcut olmama halini ifade eder. İkili sayı sisteminin tabanı ise 2’dir ve bu sistemde sadece “0” ve “1” rakamları kullanılmaktadır. Bu kavramlardan yola çıkarak bireysel sorgulamalarını gerçekleştiren sanatçı, sanatsal üretiminde sokaktan beslenerek hayat ve algoritmalar arasındaki bağı inceliyor.

Ağırlıklı olarak tüketim kültürünü eleştiren graffiti tabanlı işler üreten Sonel’in ileri dönüşüm projelerinden murallerine ve ‘Code of Conquer’ başlığı altında bir araya gelen dijital tabanlı seri işlerine kadar uzanan eserleri, varlık ve yokluk üzerindeki bireysel çatışmasını temsil ediyor. Sanatçının temsilinde varlık ve yokluk iki ayrı kavram olarak değil, birbirlerini var eden ve besleyen kavramlar olarak okunuyor. Sonel’in yaklaşımında lambaların varlığı, yanma durumundan ya da sönme durumundan daha değerli oluyor.

Yolculuğu süresince açık - kapalı, 1 - 0, olmak - olmamak ilişkileri üzerine odaklanan Sonel, yanıtını aradığı “0’ın hiçlik olarak kabul edildiği günümüz düşünce yapısında, 1 ve 0’ın aynı değerler olduklarını ileri sürmek sizce daha uzlaşmacı bir yaklaşım değil midir?” sorusunu bu defa ziyaretçilere yöneltiyor.

Sergi, 27 Şubat 2022 tarihine kadar Anna Laudel’in Kazancı Yokuşu, 45 adresinde yer alan yeni galeri mekanında ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT