Cemre Yeşil - Bak Bu / This Was

Tarihler: 08 Mayıs 2014 Perşembe ~ 15 Haziran 2014 Pazar

Yer: Daire Galeri

Adres: Boğazkesen Cad. No:76/A Tophane Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 52 59

Web: http://http://www.dairesanat.com

E Posta: info@dairesanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 8, 2014 ~ Haz 15, 2014

Cemre Yeşil “Bak Bu / This Was” isimli kişisel sergisi ile 8 Mayıs – 15 Haziran 2014 tarihleri arasında Daire Galeri’de izleyici ile buluşuyor.

Türkiye’de son dönem dikkat çeken genç fotoğrafçı kuşağının özgün isimlerinden biri olan Cemre Yeşil, hem bir fotoğrafçı, hem de bir sanatçı olarak hayata ve sanata bakışını ortaya koyan “Bak Bu / This Was" isimli projesini sunuyor. İstanbul ve Londra’da çalışmalarını sürdüren Cemre Yeşil, fotoğraf serilerinde ve metine dayalı işlerinde kişisel ilişkilere odaklanıyor.

“Cemre Yeşil’in ‘This Was’ projesi, spesifik olarak kişisel hafızaya odaklanan yönüyle, fotoğraf paylaşımının kültürel koşullarını gündeme getirirken; profesyonel ya da amatör olsun, ‘görüntü’nün statüsüne dair algı mekanizmalarımızı gözden geçirmemizi talep ediyor.

Bu projenin bir de çok içsel, çok şiirsel, deyim yerindeyse entelektüalizmden bir o kadar uzak bir yönü de var. Her görüntüyle eşleşen bir cümle, aslında modern hayatlarımızın gündelik akışına dair görüntü/metin haikuları gibi. Görsellikle yazı, yazınsallıkla görsellik arasındaki ilişki bu projenin ilginç bir boyutu; göstergelerle, görsel kodlarla düşünmeye alıştığımız bir dünyada görsellik üretiminin arka planındaki ideolojik sistematiği düşündürüyor. Ama bunu olabilecek en masum şekilde yapıyor. Bir görüntünün nasıl oluyor da bir duyguyu, bir kavramı anlatabilir hale geldiğini kendi kişisel dünyasının penceresini açarak (ya da açarmış gibi yaparak?) gündeme getiriyor.”

Ahu Antmen

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT