Cezeri'nin Olağanüstü Makineleri

Tarihler: 21 Temmuz 2019 Pazar ~ 21 Temmuz 2019 Pazar 21 Temmuz 2019 18:00

Yer: Uniq Expo

Ücret: Tam 34.00 TL Öğrenci 16.00 TLAile Bileti 68.00 TL -

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 21, 2019 ~ Tem 21, 2019
Uniq Expo'da Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri Sergisi devam ediyor.

*Sergi Ziyeret Saatleri:
Pazartesi:12.00-18.00
Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma: 10.00-18.00
Hafta Sonları: 10.00-19.00

Bilet Kategorileri
Tam : 1 yetişkin için geçerlidir.
Öğrenci : Tüm öğrenciler geçerlidir.
Aile Bileti : En fazla iki yetişkin ve sınırsız sayıda çocuk için geçerlidir.
VIP : Bilet sahibi için sınırsız giriş hakkı sağlar. Satın almak için tıklayınız.

Anadolu’nun on binlerce yıllık tarihinin belki de en kaotik dönemlerinden birinde kurulan sıra dışı bir devlet: Artuklular. Selçuklular’ın, Eyyubiler’in, Haçlılar’ın, Bizans’ın ve diğer Anadolu Türk Beyliklerinin amansız bir hakimiyet mücadelesine giriştiği dönemde, bilimi, teknolojiyi, sanatı ve şehirleşmeyi bir an olsun elden bırakmayan bu sıra dışı devletin o dönemki dahi mühendisi Cezeri’nin olağanüstü makineleri ve buluşları bugün bile insanlığa ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

“Tarihine bak, geleceği yaz!” ilkesinden hareketle hazırlanan sergi, Cezeri’nin kendinden öncekilerden devraldığı ve kendinden sonrakilere benzersiz bir katkıyla devrettiği o muhteşem teknik ve bilimsel mirası dönemin kültürel atmosferini de yansıtacak şekilde ziyaretçilere ulaştıracak. Hem büyük mühendis Cezeri’nin olağanüstü makineleri hem de bilim ve teknoloji tarihinin kilometre taşları olarak değerlendirilebilecek gelişmeler, İstanbul Cezeri Müzesi’nin girişimiyle 15 Şubat- 8 Ağustos 2019 tarihlerinde Uniq Expo’da olacak.

“Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri” sergisinde Cezeri’nin makinelerinin 800 yıl sonra ilk kez görücüye çıkacak çalışan rekonstrüksiyonları başta olmak üzere zengin bilimsel, sanatsal ve kültürel materyallerle eşsiz bir sergi tecrübesi gerçekleşecektir. Ziyaretçiler, Şubat’tan Haziran sonuna kadar devam edecek sergide; Cezeri’nin makinelerinin orijinal rekonstrüksiyonlarını, Cezeri’nin makinelerinin ölçekli ve/veya yeniden yorumlu interaktif rekonstrüksiyonlarını, Cezeri’nin makinelerinde yer alan bazı iç düzeneklerin müstakil rekonstrüksiyonlarını, Cezeri’nin bazı makinelerinin modellerini, mekanik prensipleri anlatan interaktif düzenekleri, Cezeri öncesi mekanik tarihine ait düzenekleri, Cezeri sonrası mekanik tarihine ait düzenekleri, mimari unsur replikalarını, kültürel nesne replikalarını, teknolojik nesne replikalarını, çeşitli balmumu heykelleri, pek çok interaktif dijital demonstrasyonu, özenle hazırlanmış interaktif holografik demonstrasyonları, seyirlik dijital video demonstrasyonları ve sayısız yansıtmalı, baskılı ve sıvamalı tarihsel ve bilimsel posteri görebilecekler.


- Satın aldığıınız bilet ile etkinlik haftası içinde 1 kez sergiye katılabilirsiz- 0-6 yaş aralığındaki çocukların ebeveynleri ile birlikte olmak koşulu ile sergiye katılımları ücretsizdir.- Sergi alanına yiyecek ve içecekle giriş yapılamaz.- Sergi alanına evcil hayvan ile giriş yapılamaz.- Sergiye paten, kaykay, roller, scooter ve diğer tüm tekerlekli taşıma araçlarıyla girmek yasaktır.- Şehit ve gazi yakınları, engelliler, akademisyenler ve öğretmenler "öğrenci bileti" satın alarak sergiye katılabilir.- Aile bileti sadece ebeveynlerin bilet ödemelerini kapsayan çocuklar için bilet satın almayı gerektirmeyen bir bilettir. - Aile bileti Anne, baba ve sadece çekirdek aile içerisindeki sınırsız sayıda çocuk için geçerlidir.- Aile biletleri, satın alındığı hafta boyunca tek seferlik Sergiye giriş hakkı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT