Christopher Thomas - Venedik ve New York

Tarihler: 21 Şubat 2013 Perşembe ~ 30 Mart 2013 Cumartesi

Yer: Elipsis Gallery

Adres: Hoca Tahsin Sok. Akçe Han No: 10 Karaköy Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 48 92

Faks: 0212 244 89 06

Web: http://http://www.elipsisgallery.com

E Posta: info@elipsisgallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 21, 2013 ~ Mar 30, 2013

Elipsis Galeri, ünlü Alman fotoğraf sanatçısı Christopher Thomas’ın Türkiye’deki ilk solo sergisi olan “Venedik & New York”a 21 Şubat - 30 Mart 2013 tarihleri arasında ev sahipliği yapacak.

Christopher Thomas, siyah beyaz polaroid fotoğraflarında, New York, Münih, Venedik şehirlerini ve bilindik semtlerini insandan yoksun, zamansız kent manzaralarına çeviriyor. Sanatçı, şehrin en sakin olduğu sabahın erken saatlerinde büyük format polaroid makinesiyle çalışıyor. Gün doğmadan önce çalışırken ışığın alacakaranlıktan şafak vaktine dönüşünü yakalayan Christopher, uzun pozlamayla çektiği fotoğraflarında, telaşlı insanları ve her daim hareketli görmeye alışkın olduğumuz şehirleri, yalnız ama romantik; mistik ve bir o kadar da melankolik manzaralara dönüştürmeyi başarıyor. Sanatçının şehirle etkileşimi bir diyalog gibi; şehir, yapısal ve ham halini ortaya koyarak ona açılırken, Christopher da şehrin özünü arıyor. Çağdaş yaşama ait herşeyi eleyerek, mimariyi ortaya çıkartan sanatçı, geçmişle bir konuşma başlatır. 21.yy’da çekilmiş olmalarına rağmen, Christopher’ın klasik fine art yaklaşımı bu fotoğrafların geçmişe ait oldukları izlenimini veriyor. Sanatçının yakaladığı bu ıssızlık ve aşina olduğumuz yerlerde zamana ait herhangi bir referansın olmaması, izleyiciyi fotoğrafın içine çeker; unutulmuş hatıraları yeniden yaşamaya veya hayal kurup bu mekanlarda kaybolmaya davet eder.

Christopher Thomas, 1961 yılında Münih’te doğdu, Bavyera Devlet Okulu fotoğraf bölümünden mezun oldu. Editoryal işleri Geo, Stern, Süddeutsche Zeitung Magazin ve Merian gibi dergilerde yayınlandı. Münih serisi Münchner Fotomuseum’da sergilendi; kitabı 2005 yılında Schirmer / Mosel tarafından yayımlandı. "New York Sleeps" ve “Venice in Solitude” sırasıyla 2009 ve 2012 Prestel Publishing tarafından yayınlandı. 2010 yılında, Oberammergau Passionplay aktörlerini fotoğrafladığı “Passion” serisi Prestel Publishing tarafından yayınlandı ve Baverya Devlet Müzesi’nde (Münih) sergilendi. Sanatçının işleri Münich’deki Bernheimer Fine Art Photography Galeri’sinde, New York’da Steven Kasher Galeri’de, Antwerp Fifty One Fine Fine Art Photography’de ve Londra'da Wapping Projesi Bankside, Hamilton’s Galeri ve Helsinki Fotoğraf bienalinde sergilendi.

Christopher Thomas halen Münih'te yaşıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT