Civan Ozkanoğlu - Bizzat Fotoğraf Sergisi

Tarihler: 13 Mart 2014 Perşembe ~ 26 Nisan 2014 Cumartesi

Yer: Elipsis Gallery

Adres: Hoca Tahsin Sok. Akçe Han No: 10 Karaköy Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 48 92

Faks: 0212 244 89 06

Web: http://http://www.elipsisgallery.com

E Posta: info@elipsisgallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 13, 2014 ~ Nis 26, 2014

Civan Özkanoğlu’nun solo sergisi “Bizzat” 13 Mart – 26 Nisan 2014 tarihleri arasında Elipsis Galeri ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Çalışmalarına New York’ta devam eden sanatçı, fotoğrafı günlük olarak kullanıyor; fotoğrafların hamlığını malzeme ve anlatım aracı olarak tanımlıyor.

Civan Özkanoğlu, ilk solo sergisinde, ışığın işlenebilirliğinden faydalanıyor. Fotoğraflarındaki ışık, gündeliğin teatralliğini ön plana çıkarıyor. Çoğu zaman insanların olmadığı fotoğraflar, hikayenin kendisini, öncesini, sonrasını gösteriyor.

Özkanoğlu'nun tortulaşmış ve kırılgan anlatımları, hem kendisi hem izleyici için her zaman 'bizzat.' Bu sayede tanımsal olarak geçmiş bir ana ait olan fotoğrafa insan unsuru tekrar ekleniyor.

Bu teatral düzendeki ana karakter, bazen önemli bazen tamamlayıcı bir rol oynasa da ‘mahrum’ olandır. Özkanoğlu'nun fotoğraflarında merkezde olan bu hal, fotoğrafçı- süje ilişkisini tersine çeviriyor. Diğer bir deyişle, bu mahrumiyet, görülmesi ya da gözlemlenmesi gerekenden ziyade, çekici bir şeye dönüşüyor. Sanatçı, gündelik durumlardan oluşan malzemesini neredeyse yüzsüz bir şekilde görselleştiriyor ve bu klostrofobik derecede yakın ilişki, onu avutuyor. Kelimelerle zorlu olacak bir süreci görüntülerle özetliyor.

1983, Adana doğumlu sanatçının işleri İstanbul Modern Sanat Müzesi, Yakın Menzil sergisi, National Academy Museum, New York, 440 Gallery, Brooklyn, District Fine Art Gallery Washington D.C., 1. Uluslararası İstanbul Fotoğraf Bienali, CDA Projects, İstanbul, Editions III, Elipsis Gallery, İstanbul ve Siyah Beyaz Sanat Galerisi, Ankara ile Sıhhiye Katlı Otopark'ta sergilendi. Coprodeli Vakfı ile Peru'da, KAÇUV Vakfı ile de Istanbul'da atölye çalışmaları yaptı. Çalışmaları Brooklyn Magazine, ICE Magazine ve m-est.org'da yayınlandı. Sanatçı Brooklyn, New York’da yaşamakta ve çalışmalarına devam etmektedir. Elipsis Gallery, İstanbul tarafından temsil edilmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT