Claude Closky - Dönüp Durmak

Tarihler: 15 Nisan 2013 Pazartesi ~ 01 Haziran 2013 Cumartesi

Yer: Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi

Adres: Teşvikiye Cad. Karaosmanoğlu Apt. 37/1 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 230 74 92

Web: http://http://www.acikekran.com.tr/

E Posta: info@acikekran.com.tr/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 15, 2013 ~ Haz 1, 2013

Şekerbank Açıkekran’da İnteraktif Video Sergisi

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi, ödüllü Fransız sanatçı Claude Closky’nin ‘Dönüp Durmak’ isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının doğa ve teknoloji ikileminde insanın rolüne bakışını konu alan sergi için hazırladığı enstalasyon, Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi’ne özel olarak üretildi. 11 Nisan- 1 Haziran tarihleri arasında görülebilecek sergiden “The Earth, Yeryüzü” adlı çalışma, aynı zamanda Şekerbank’ın 7 şehirdeki 8 şubesinde, özel monitörler aracılığıyla 24 saat izlenebilecek.

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi 11 Nisan- 1 Haziran tarihleri arasında Marcel Duchamp ödüllü Fransız sanatçı Claude Closky’nin, Açıkekran Galeri için özel ürettiği video enstalasyonlarını sanatseverlerle buluşturuyor. Ali Akay’ın küratörlüğünde gerçekleşecek olan ‘Dönüp Durmak’ isimli sergi, sanatçı gözünden doğa ve teknoloji ikileminin merkezindeki “insan”a bakıyor.

Sanat izleyicisi videoların merkezinde
Claude Closky, Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi’ne özel olarak ürettiği yapıtlarında seyirci odaklı bir dizi interaktif video enstalasyonu gerçekleştiriyor. Sergide yer alan üç ayrı projeksiyon ve bir plazmadan oluşan enstalasyonunun her biri bağımsız bir parça, bir birim olarak karşımıza çıkıyor. İzleyicinin dokunuşuyla değişen, sürekli dönüp durarak akan imajlar, dijital bir ortamda olmalarına karşın doğaya öykünüyor; doğayı yeniden düşünmemize olanak tanıyor.

Sanatçı, yaşadığımız şehirlerde doğayı temsil eden ve teknoloji aracılığıyla geri dönen imajla bizi tekrar doğaya doğru sürüklüyor. Closky’nin “Manzara-imaj’’ları, önce hareketsiz duruyor ve sonra izleyicinin interaktif dokunuşuyla imaj tekrar dönerek hareketleniyor. Böylelikle imajın izleyici ile hareketlenerek filme dönüşmesine olanak tanıyor.

İnteraktif bir şekilde bu harekete bakan ve bu hareketi yaratarak işin içine giren izleyici veya Şekerbank şubesinin önünden geçerken 24 saat boyunca dönüp duran imaja sadece pasif bir şekilde bakmakla yetinen izleyici; sanatçının çalışmasının bir parçası haline geliyor.

Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi, sanatseverleri Haziran’a kadar bu interaktif deneyime katılmaya davet ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT