CMHRB Kadrajda Fotoğraf Sergisi

Tarihler: 01 Eylül 2014 Pazartesi ~ 30 Eylül 2014 Salı

Yer: BAUEXP Galeri

Adres: Müeyyetzade Mah. Kemeraltı Cad. Karaoğlan Sok. No: 24a
Galata/Karaköy Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 1, 2014 ~ Eyl 30, 2014

Bahçeşehir Üniversitesi Galata BAUEXP Galerisi’nde gerçekleşecek CMHRB Kadrajda Sergisi ile, yaklaşık yirmi haber fotoğrafçısının kadrajından Türkiye Cumhuriyeti tarihinin 11 Cumhurbaşkanı’nın bireysel ve siyasi tarihine tanıklık ediyoruz. Tanık olduklarımız aynı zamanda Türkiye’nin ve haber fotoğrafçılarının da tarihi. Çok büyük bir kollektif arşiv çalışmasının ve emeğin neticesinde daha önce gün yüzüne çıkamamış ya da ender rastlanan 160 fotoğrafla oluşturulan sergi Depo Photos ve Bahçeşehir Üniversitesi Fotoğraf ve Video Bölümü ortaklığı ile gerçekleştiriliyor.

Türkiye'nin görsel tarihine ulaşabilmede en önemli kaynak olma hedefiyle yola çıkan Depo Photos, iki yıla yaklaşan bir çalışma sonucunda ilk etapta 150'nin üzerinde önemli foto muhabiri, belgesel fotoğrafçı ve koleksiyonerlerin siyasetten magazine, spordan sanata 25 milyondan fazla fotoğrafını inceleyerek bir milyon karenin üzerinde dev bir fotoğraf arşivi oluşturdu. Özenli çalışma sonucu, daha önce gün yüzüne çıkmamış, hiçbir yerde yayınlanmamış yüzbinlerce kare film taranarak dijital ortamda arşivlendi ve bunların 500 bine yakını online sisteme aktarıldı. Depo'da sadece geçmiş değil, bugün de birbirinden yetenekli isimlerin vizörlerinden fotoğraflar takip edilebilecek.

Sergide fotoğrafları yer alan Depo Photos foto muhabirleri ve katkı sağlayan meslektaşları: Zekeriya Albayrak, Adem Altan, Ayhan Arfat, Hasan Aydın, Sökmen Baykara, Mehmet Demirci, Hüseyin Ezer, Rıza Ezer, Denizhan Güzel, Bülent Hiçyılmaz, Mustafa İstemi, Burak Kara, Murat Çetin Mühürdar, Güngör Özsoy, Mustafa Öztartan, Sami Pekşirin, Serhan Şarman, Mehmet Sürenkök, İsmail Şenyüz, Hikmet Tanılkan, Ümit Turpçu ve Cengiz Kahraman Koleksiyonu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT