Çocukların Gözünden; Hayallerim Çizgide Saklı Sergisi

Tarihler: 17 Ocak 2015 Cumartesi ~ 18 Ocak 2015 Pazar

Yer: Galata Rum İlkokulu

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 17, 2015 ~ Oca 18, 2015

İstanbul Özel Sezin Okulu öğrencileri, B/S/H’ın desteğiyle geleceğin teknolojisine ışık tutacak. “Hayallerim Çizgide Saklı” projesine özel tasarımlarıyla hayat veren çocukların çizimleri, Galata Rum İlkokulu’nda sergilenecek.

B/S/H, İstanbul Özel Sezin Okulu işbirliği ile öğrencilerin geleceğin buzdolaplarını ve ev aletlerini tasarladıkları “Hayallerim Çizgide Saklı” adlı teknoloji ve tasarım projesini gerçekleştirdi. Proje kapsamında tasarlanan “geleceğin” ürünleri, Galata Rum İlkokulu’nda 17 Ocak – 18 Ocak 2015 tarihlerinde sergilenecek. Sergiyi tüm ziyaretçiler ücretsiz olarak gezebilecek.

‘Tasarım odaklı düşünme’ modeliyle gerçekleştirilen projede öğrenciler kendi ihtiyaçlarını da gözeterek yaratıcılıklarını sergiledi. Bugünün buzdolapları, çocukların hayal gücü ile geleceğe dönük olarak yeniden tasarlandı.

Proje ön hazırlıkları bir yıl sürdü
Ön hazırlıkları bir yıl süren proje dört aşamalı olarak gerçekleştirildi. Projede çocuklar öncelikle tasarım ile ilgili çeşitli eğitici filmler izledi. Ardından B/S/H’nin Çorlu –Çerkezköy’deki fabrika tesisini gezerek buzdolabı üretim prosedürü ve aşamalarını yakından gördüler. Üçüncü aşamada ise, B/S/H Grubu Bosch Baş Tasarımcısı Robert Sachon, İstanbul’da ağırlanarak çocuklara tasarımın altın kurallarını anlattı. Mr. Sachon önderliğinde, öğrenciler yaş gruplarına ayrılarak tasarım odaklı düşünme metodunu uygulayan atölye çalışmaları gerçekleştirdiler. Bu atölyeler kapsamında öğrenciler hayallerindeki buzdolabının ve ev aletlerinin tasarımlarını çizerek yorumladılar. Son aşamada ise 2-12.sınıf öğrencileri, Görsel

Sanatlar dersinde sergide yer alacak iki ve üç boyutlu buzdolabı tasarımlarına son hallerini verdiler. B/S/H Ar- Ge ekibi, yapılan tasarımlar arasından seçtikleri fikirleri bir araya getirerek iki farklı buzdolabının prototipini ürettiler.

Çocuklarda tasarım odaklı düşünme ve her fikrin önemli olduğu bilincini yaratmayı hedefleyen projede, öğrenciler hata yapma kaygısından uzak, özgür bir tasarım süreci yaşadı. Çocuklarda yaratıcılık için gerekli olan özgüven duygusunu güçlendiren projenin sergisi, tasarımcı ruhu taşıyan ziyaretçilerini bekliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT