“Cülus Armağanları Sergisi” Yıldız Sarayı Kaskat Köşkü’nde Açılıyor

Tarihler: 17 Ağustos 2014 Pazar ~ 17 Ekim 2014 Cuma Saat: 09.00 – 19.00

Yer: Yıldız Sarayı

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 17, 2014 ~ Eki 17, 2014

Yıldız Sarayı Vakfı ve Yıldız Sarayı Müzesi tarafından hazırlanan "Cülus Armağanları Sergisi", 17 Eylül’de kapılarını açıyor. Sultan II. Abdülhamid’in tahta çıkışının 25. senesinin kutlandığı 1901 yılına ışık tutan sergide, sultana yurt içi ve yurt dışından gönderilen 18 parça değerli hediye ilk kez bir arada tarih severlerin ilgisine sunuluyor.

Tarihin perdesini entelektüel birikim ile aralayan ve sanat tarih bilincinin geliştirilmesi alanında etkin çalışmalar gerçekleştiren Cülus Armağanları Sergisi, tarihin özel bir dönemine tanıklık ediyor. Cülus armağanlarının hikayesini masalsı bir dil ile anlatan sergi, Sultan II. Abdülhamid’in tahta çıkışının 25. senesinin kutlandığı 1901 yılına ışık tutuyor. 1901 yılında Padişah’a dünyanın çeşitli imparatorluklarından gönderilen hediyeler, ilk kez bir arada tarih severlerin ilgisine sunuluyor.

17 Eylül - 17 Ekim arasında Yıldız Sarayı içinde yer alan ve özel mimarisi ile dikkat çeken Kaskat Köşkü’nde sergilenecek 18 tarihi eser ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak. Daha önce çeşitli saraylarda bulunan eserlerin dönemine uygun olarak tek bir alanda sergilendiği köşkte, tarih ve sanat tutkunları dönemin izlerini eserlerin detaylarında hissedecek. Her bir ülkeden gelen eserlerin özel olarak sergilendiği alanlarda aynı zamanda eserlerin hikayeleri de yer alıyor.

Sergide, II. Abdülhamid’in tahta çıkışının 25. yılında dünyanın çeşitli ülkelerinin imparatorlarından gelmiş hediyeler görücüye çıkıyor. Geçtiğimiz yıllarda restorasyonu biten ve ilk kez bu sergi vesilesiyle kapıları açacak olan Kaskat Köşkü, Osmanlı sarayları içinde en son örneğini oluşturan Yıldız Sarayı içinde yer alıyor.

19. yüzyılın son çeyreğinde Avrupa başkentlerinde yayılan Art Nouveau akımının uygulandığı en güzel mekanlardan biri olan Kaskat Köşkü’nün muhteşem tarihi atmosferinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Doğuş Holding, Halk Bank ve Fatih Belediyesi desteği ile gerçekleşecek Cülus Eserleri Sergisi’nde 18 tarihi eser ziyaretçilerini bir ay boyunca bekliyor. Sergi, her gün 09.00 – 19.00 saatleri arasında tüm ziyaretçilere açık olacak.

Yıldız Sarayı’nda gerçekleşen kültür sanat etkinliklerini http://www.yildizsarayi.com.tr adresinden takip edebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT