Dalmak Özgürlüktür

Tarihler: 11 Temmuz 2009 Cumartesi ~ 31 Temmuz 2009 Cuma

Yer: Fototrek Fotograf Merkezi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 11, 2009 ~ Tem 31, 2009
Fotograf Sergisi
Dalmak Özgürlüktür / Mehmet DAĞ - Engin YAVAŞ

Fototrek Fotograf Merkezi’nin İstiklal Caddesi Mısır Apartmanı’ndaki fotograf galerisinin Temmuz ayı konuğu DALMAK ÖZGÜRLÜKTÜR isimli çalışmaları ile Mehmet DAĞ ve Engin YAVAŞ.
USAT (Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu) tarafından 2004`ten beri gerçekleştirilen engelli çocuklar için yüzme ve dalış programlarının 2009 çalışmalarında çekilen fotograflardan oluşan sergi 11 Temmuz 2009 Cumartesi günü saat 19:00’da “360 İstanbul” sponsorluğundaki kokteyl ile açılıyor.

Suyla Yazılan Fotoğraflar / Merih AKOĞUL
Yaşam sularda başladı. Dünyanın evriminde su daima belirleyici oldu. İnsanlar su ile temizlendi, su ile kutsandı, su ile kötülüklerden arındı. Bazen koca birikintiler oldu, okyanuslara kadar uzandı yolu; bazen çağlayıp önüne ne geldiyse sürükleyip götürdü. Ve sonra su iyi gelmeye başladı insanların ruhuna. Bazen yanında şıkırtısını dinlediler, bazen de içinde gülüp eğlendiler. Su ile kesiştirdiler yollarını, su ile ferahlayıp, sıcak-soğuk demeden su ile iyileştiler. 

İki fotografçı, Mehmet DAĞ ve Engin YAVAŞ... Önce suyun kenarında, sonra da tam içinde buldular kendilerini. Çevrelerinde cıvıl cıvıl çocuklar vardı. Yaşamın daha az duyulan notalarını üfleyen, farklı salınımlarla diğerlerinden ayrılan, varoluşun bağrına bastığı seçilmiş çocuklar... Şimdi bir yazgıyı, suyun içinde ters yüz etmek için fotografçı ağabeyleriyle karşı karşıyaydılar.

Su bu kez fotografçılarla, engelli çocukları birleştirmişti. Suyla olan birlikteliklerini saptamaya, anları yakın tarih yapmaya gönüllü ağabeyleri vardı yanlarında. Kimi zaman sırtlarında tüpleriyle havuzun içinde, kimi zaman da havuzun kenarında ellerinde makineleriyle oradan oraya koşturuyorlardı. Her şey bu anları ölümsüzleştirmek; heyecanı, coşkuyu ve verilen çabayı anlatmaya en yakın kareleri yakalayabilmek içindi. Mehmet DAĞ ve Engin YAVAŞ, “Dalmak Özgürlüktür” başlıklı proje kapsamında engelli çocukların suyla olan terapilerini fotograflarına başarıyla taşımışlar. Mehmet DAĞ’ın havuzdaki yaşamla bire bir örtüşen renkli fotografları ve Engin YAVAŞ’ın da masalsı siyah beyazları, aynı yerde iki farklı bakışı bizlere başarıyla sunuyorlar.

Dalmak Özgürlüktür Sergisi 19 adet renkli, 16 adet siyah beyaz 50 x 70 cm ebatlarında toplam 35 adet fotograftan oluşuyor.
Sergi, Fototrek Fotograf Merkezi’nde 31 TEMMUZ 2009`a kadar izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT