Dev Kediler İstanbul´u Dolaşıyor, Sokak Atölyelerinde Halk Sanatla Buluşuyor

Tarihler: 01 Ekim 2010 Cuma ~ 31 Ekim 2010 Pazar

Yer: Çeşitli Mekanlar

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 1, 2010 ~ Eki 31, 2010

Bimeras Kültür Vakfı tarafından düzenlenen, disiplinlerarası sanat festivali iDANS Uluslararası Çağdaş Dans ve Performans Festivali’nde, iKEDi isimli çok ilginç bir proje başlıyor. Güney Afrikalı sanatçı Roger Titley tarafından tasarlanan dev kedi kuklaları İstanbul’u dolaşıyor ve 15 mahalleyi ziyaret ediyor. İstanbul’un çeşitli parklarında ve meydanlarında kurulacak ‘sokak atölyeleri’nde herkes yeteneğini konuşturarak dev kuklaların küçük boyutta olan kopyalarını yapıyor. İstanbul’u bir açıkhava sanat atölyesine çevirecek olan iKEDi etkinliklerine katılım ise tamamen ücretsiz.

4 Metrelik Kediler Yollarda
Beyoğlu Belediyesi’nin desteği, ev sahipliğinde ve Bilgi Üniversitesi’nin katkılarıyla hayata geçen iKEDi projesinde 3 metre yüksekliğinde, 4 metre uzunluğundaki kediler İstanbullularla sanatı buluşturacak. Proje kapsamında İstanbul sokaklarıyla özdeşleşen kedilerin yanında köpek, martı, balık figürleri de İstanbul’un çeşitli mahallelerinde, kültür merkezleri ve Meydan Alışveriş Merkezi’ni ziyaret ederek halkla buluşacak. Etkinliğe katılanlar ise mahalle ve parklarda kurulacak sokak atölyelerinde dev hayvan figürlerinin küçük kopyalarını yapacak. Bu projede sayesinde İstanbul’un farklı mahallelerinde yaşayanlar sanatla buluşacak ve sanatsal yetenekleri ile yaratıcılıklarının sınırlarını tanıma fırsatı bulacaklar.

Her Mahalle Sanatla Buluşuyor
iKEDi projesi sanatın sokağa yansıyan tarafını ortaya çıkarmak ve geniş kitlelerde sanata olan ilginin artmasını sağlamak amacıyla “Biz de İstanbulluyuz” (www.bizdeistanbulluyuz.blogspot.com) kavramıyla yola çıkıyor. 2009 Linz Avrupa Kültür Başkenti Sahne Sanatları Direktörü Airan Berg tarafından iDANS için geliştirilmiş bir proje olup İstanbul’un sokaklarını, havasını ve suyunu paylaştığımız hayvanlarla uyumlu bir yaşama ve diğer canlıların var olma haklarına saygılı bir bakışa davet ediyor. Televizyon, tiyatro ve sinema dünyasına yaptığı tasarımlarla tanınan, 2010 Dünya Futbol Şampiyonası’nın açılış ve kapanış törenlerinde dev boyutlardaki uğur böceği ve fil kuklalarıyla dünyanın hayranlıkla izlediği eşsiz bir performansa imza atan Güney Afrikalı sanatçı Roger Titley, iKEDi projesinin ana eksenini oluşturan kuklaların tasarımını gerçekleştiriyor. Titley’in tasarımları İstanbul’un mahallelerinde hep beraber gerçekleştirilecek.

Program:
16 Ekim 2010 Cumartesi
Meydan AVM – Ümraniye: Saat: 13.00 – 17.00
Galata – Kuledibi: Saat: 20.30 – 00.30

17 Ekim 2010 Pazar
İskele meydanı – Ortaköy: Saat: 14.00 – 17.00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT