Dilemma

Tarihler: 08 Ocak 2014 Çarşamba ~ 09 Şubat 2014 Pazar

Yer: Mixer Arts

Adres: Boğazkesen Cad. No:45 Bodrum Kat Tophane Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 8, 2014 ~ Şub 9, 2014

Mixer, 3 Ocak – 9 Şubat 2014 tarihleri arasında Mehmet Kahraman’ın küratörlüğünde düzenlenen Dilemma adlı sergiye ev sahipliği yapacak. Sergiye katılan sanatçılar Burçak Konukman, Çınar Eslek, Erdal İnci, Gülşah Bayraktar, Kerem Ağralı, Ozan Türkkan, Saniye Dönmez ve Tuba Yalçınkaya.

Yaşadığımız çağda ulaşılan geri dönüşsüz noktada, giderek yalnızlaşıyor, tekilleşiyoruz. Bu belirsiz sürecin akışı esnasında yaşadıklarımız, geçmiş ve geleceğimiz, duygu ve bilgilerimiz anlamını yitirip bizi, kendimizi nereye koyacağımızı ya da nasıl tanımlayacağımızı anlamaya çalıştığımız bir ufuk aralığına itiyor. Dilemma kendimiz ile ilgili yaşadığımız bu kaygı üzerine bir yolculuk denemesi. Bu kaygının birey üzerindeki değişim ve sürecine dair Kerem Ağralı’nın birbirinden farklı ama bir açıdan da paralel düzlemlere dair izlenim veren resimleri, Gülşah Bayraktar’ın farklı hayatlara dair yapmış olduğu küçük resim çalışmaları, Ozan Türkkan’ın karar verme sürecini etkileşimli bir şekilde ele aldığı video yerleştirme çalışması, Erdal İnci’nin mekan ve zaman düzleminde kendini tekrar eden video çalışması, Çınar Eslek’in bireyin değişim sürecindeki ruh halini görselleştirdiği fotoğrafları, Tuba Yalçınkaya’nın bireyin ruhsal ve duygusal değişimlerini gösteren desen çalışmaları, Saniye Dönmez’in kişinin içinde bulunduğu çevreye göre kendini yeniden tanımlamasını merkeze alarak yaptığı kolaj çalışmaları ve Burçak Konukman’ın kendimizi tanımlarken edindiğimiz kalıpları irdeleyen performansı çerçevesinde oluşan sergi, izleyiciyi kendi dilemmaları ile yüzleşmelerini ve sergiyi zihinlerinde çoğaltarak devam ettirmelerini öngören bir yapı kurmaya çalışacaktır.

Sergi programı içerisinde Burçak Konukman, 18 Ocak 2014 tarihinde galeri mekanında performansını sergileyecek, 2 Şubat 2014 tarihinde ise serginin küratörü Mehmet Kahraman eşliğinde sergi turu düzenlenecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT