Direnişten Greve - Canol Kocagöz

Direnişten Greve - Canol Kocagöz

Tarihler: 04 Şubat 2019 Pazartesi ~ 28 Şubat 2019 Perşembe

Yer: Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Adres: Ali Suavi Sokağı (Sanatçılar Sokağı), No: 7 Bahariye Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 414 22 39

Web: http://www.nazimhikmetkulturmerkezi.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 4, 2019 ~ Şub 28, 2019

Emek sömürüsünün tarihi, aynı zamanda işçi direnişlerinin tarihidir. Bu mücadele belirler hayatı. Sermayenin yaşamın her alanına saldırısı, varlığını sürdürebilmek için devam ediyor. Elbette, işçilerin buna karşı mücadelesi de. Zaman zaman zayıflasa geri çekilse de her daim tek umut işçilerin mücadelesinde, kazanımında.

28 Ocak 1963 günü başlayan Kavel işçilerinin grevi de işte böyle umut oldu işçilere. Gücünü haklı olmaktan alan Kavel işçileri, ülkemizde grev hakkını kullanabilmenin öncüsü oldu ve bugün Kavel grevcilerinin türküsünü söylemeye devam ediyor işçiler.

“Direnişten Greve”sergisi, Kavel grevini anmayı ve aynı zamanda bugün mücadele eden direnen işçilerin mücadelesini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Sergide yer alan çizgiler ile karikatürler, işçi sınıfının çizerlerinden Canol Kocagöz’e ait. Karikatürlerini grev çadırlarında, direniş alanlarında, fabrika duvarlarında sergileyen Canol Kocagöz’ün bu sergisi de sömürüyü, direnen işçileri, grevleri ve işçi sınıfının mücadelesine duyduğu inancı ve sevgiyi anlatıyor.

Bu sergide yeralan karikatürler, direnişlerde, grevlerde, işgallerde yaratıldı ve hayata geçirildi; işçilerin evi olan mekânlarda, sendikalarda, siyasi mücadele yürüten dergi ve yayınlarda, fabrika duvarlarında, grev çadırlarında, günlük gazetelerde ve işçi-emekçilerin mizah gazetesi Homur’da yer aldı; işçilerin mücadele ettiği, direndiği pek çok yerde direnişlere grevlere eşlik etti.

“..toplumu geriye götürmeye çalışan sınıfsal güçlere karşı her zaman refleksli ve atak olan karikatür daima emekten yana ve taraflı. Aynı zamanda tavizsiz ve neşeli.
Karikatür toplumsal hayatımızın hiç solmayan çiçeği.
Dağlarda meşe ağacı kadar sağlam, köklü ve daima ayakta.
Bazen de yağışı bekleyen kardelenler kadar saf, canlı ve
özgür…” çizgiler, “Direnişten Greve” sergisiyle Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT