Doğa ve Sanatın Ahengi Bu Sergide!

Tarihler: 03 Aralık 2010 Cuma ~ 15 Aralık 2010 Çarşamba

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 231 54 97

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 3, 2010 ~ Ara 15, 2010

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında, sanatsever işadamı ve Ankara’nın en yüksek binası olma özelliğini taşıyan Portakal Çiçeği Residence`in kurucusu Ahmet Şahin`in destekleriyle düzenlenen 2. Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi, bu yıl 8 ülkeden 33 sanatçıyı Doğa Park’ta bir araya getirerek yüzlerce hayvan ve bitki türünün arasında çeşitli eserler üretmelerine olanak sağladı.

Sanat ve doğanın iç içe geçtiği “2. Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi” sergisi, 1 Aralık Çarşamba günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında, Ankara`nın en yüksek binası Portakal Çiçeği Residence`in kurucusu, sanatsever işadamı Ahmet Şahin`in destekleriyle düzenlenen Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi 8 ülkeden 33 sanatçı ile bu yıl ikincisini gerçekleştirdi.

Sanatı doğayla birleştirme fikriyle yolan çıkan sanatçı dostu Ahmet Şahin, Sapanca Gölü kıyısında yüzlerce hayvan ve bitki türünü bir araya getirerek yarattığı "Doğapark"ın kapılarını çalışmaları için sanatçılara açtı.

Haziran ayında 20 gün süreyle Doğapark’ta resimden heykele farklı medyalarla çalışan 33 sanatçı 60 eser ortaya çıkardı. Farklı ülkelerden sanatçılarla birlikte dostluk ve sanat adına bir koloni düzenlendi.

Sanat ve doğanın iç içe geçtiği “2. Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi” sergisi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın ev sahipliğinde, 1 Aralık Çarşamba günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Serginin, Avrupa Kültür Başkentliği sürecinde tematik olarak özel bir yeri olduğuna vurgu yapan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, “Avrupa Kültür Başkentliği sürecinin son ayına girerken, 15 gün boyunca Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yer alacak serginin geniş ilgi toplayacağına ve bu etkinlikler dizisinin daha uzun yıllar İstanbullularla buluşmaya devam edeceğine inanıyorum. Sanatın ve doğanın iç içe geçtiği bu güzel etkinliğin İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamına alınması da aslında kısa zamanda ne kadar başarılı bir iş yapıldığının kanıtı olarak görülebilir.” dedi.

Koloni’de Yok Yok!
Uluslararası çerçevede sanatsal buluşma noktası olarak İstanbul’un sanat faaliyetlerine yeni birini daha ekleyen Portakalçiçeği Sanat Kolonisi, profesyonel sanatçıların katılımlarının yanı sıra güzel sanatlar fakültelerinden yeni mezun genç sanatçı adaylarına da çalışma olanağı sunmak gibi önemli bir misyon üstleniyor.

Ortaya çıkan 60 eser arasında Gazanfer Bayram, Claudia Chianucci, İbrahim Çoban, Mario Bernardini, Claudia Chanucci, Serap Gümüşoglu, Zarko Jakimovski, Hasan Sukran Pekmezci, Leyla Sabah gibi sanatçılara ait eserler yer almaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT