Doğadaki Yok Oluşa Başkaldırı Sergisi

Doğadaki Yok Oluşa Başkaldırı Sergisi

Tarihler: 07 Mart 2019 Perşembe ~ 21 Mart 2019 Perşembe

Yer: Yeditepe Üniversitesi Rektörlük Binası

Adres: İnönü Mahallesi, Kayışdağı Cd. 326A Ataşehir İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 7, 2019 ~ Mar 21, 2019

Heykel sanatçısı Özge Günaydın’ın doğadaki yok oluşa bir başkaldırı niteliği taşıyan gergedan figürlerinden oluşan Ecrin Sergisi, Yeditepe Üniversitesi’nde açılıyor.

Heykel sanatçısı Özge Günaydın’ın, doğa sevgisine dair farkındalığı yükseltmek amacıyla, gergedan figürünü farklı materyallerden yorumlayarak oluşturduğu Ecrin Sergisi, 7 Mart Çarşamba günü, saat 15.00’te Yeditepe Üniversitesi’nde açılıyor.

Kavramsal olarak ele aldığı “yok oluş” duygusuna hizmet edebilecek sembolik bir değeri bulunması nedeniyle serginin konseptini “gergedan” olarak belirlediğini belirten Özge Günaydın, tasarladığı heykelleri, gergedanları birebir gerçek anatomilerden boyutlandırdığını ifade ediyor.

Dünyada insanlık tarihi ile eş yaşam geçmişine sahip gergedanların, günümüzde yalnızca 5 türünün kaldığını anımsatan sanatçı Günaydın, “1960’lı yıllarda 70 bin civarında siyah gergedan türünün 20 yıllık bir süre içerisinde yüzde 96’sı tükenmiştir. Bu rakamlar insanın tabiata verdiği zararda, gergedanların ne denli bir ikonik değeri olduğunu bize açıkça göstermektedir” diyor. Ecrin sergisinden elde edilen gelirin, “Ecrin Yaşam Merkezi” oluşturmak üzere Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’ne (NEYAD) aktarılması planlanıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT