Doğu’nun Cazibesi Sergisi 11 Ocak`ta Sona Eriyor!

Tarihler: 26 Eylül 2008 Cuma ~ 11 Ocak 2009 Pazar

Yer: Pera Müzesi

Adres: Meşrutiyet Caddesi No: 47 34443 Tepebaşı / Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 09 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 26, 2008 ~ Oca 11, 2009
“Doğu’nun Cazibesi” sergisi 11 Ocak’ta sona eriyor !
Britanya Oryantalizminin büyüleyici başyapıtlarını Pera Müzesi’nde görmek için son günler…

26 Eylül 2008’de Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nde açılan ve dünyanın en köklü sanat kurumlarından biri olan Tate Britain ve British Council işbirliğiyle hazırlanan, Britanya oryantalist resminin dünyadaki en önemli örneklerinin yer aldığı “Doğu’nun Cazibesi” Britanya Oryantalist Resmi sergisini görmek için son günler.

Şubat 2008’de ABD’de Yale Center for British Art galerilerinde ve Haziran 2008’de Tate Britain’ın Linbury Galerileri’nde gerçekleştirilen ve her iki ülkede de sanatseverlerden büyük ilgi gören The Lure of the East sergisi, “Doğu’nun Cazibesi” adıyla Pera Müzesi’nin 3 katında sergileniyor. Sergide yer alan ve aralarında John Frederic Lewis, Sir David Wilkie, William Holman Hunt, Sir Joshua Reynolds, Sir Thomas Phillips, Lord Frederic Leigton, Robert Scott Lauder, Henry William Pickersgill gibi büyük ustaların eserlerinin de yer aldığı 102 resme; Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyonundan; Osman Hamdi Bey’in İki Müzisyen Kız ve Henry Bone’un Thomas Hope’un Türk Giysileri İçinde Portresi resimleri ile Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonundan; David Wilkie’nin Sultan Abdülmecid’in Portresi resimleri de eşlik ediyor.

26 Eylül’de açılan ve sanatseverler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan “Doğu’nun Cazibesi”sergisi 11 Ocak 2009 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT