Dolmabahçe’den Anıtkabir’e

Tarihler: 06 Kasım 2008 Perşembe ~ 30 Kasım 2008 Pazar

Yer: Rahmi M. Koç Müzesi

Adres: Hasköy Cad. No: 5 Hasköy 34445- İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 369 66 00-01-02

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 6, 2008 ~ Kas 30, 2008
Ulu Önder Atatürk’ün ölümü sonrası hiç görülmemiş fotoğraflarından oluşan sergi
“Dolmabahçe’den Anıtkabir’e” Sergisi Rahmi M. Koç Müzesi’nde
Ulu Önder Atatürk’ün ölümünün ardından ebedi yolculuğuna uğurlanmasının kronolojik olarak sergilendiği Dolmabahçe’den Anıtkabir’e sergisi Rahmi M. Koç Müzesi’nde ziyaretçilerini bekliyor. Yeni sergi salonunda 6 Kasım - 30 Kasım tarihleri arasında ziyarete açık olacak olan sergi, Atatürk’ün ölümü ve cenaze töreninine ait fotoğraflar, slayt ve sinevizyon gösterilerinden oluşuyor.

Haliç Kıyısı’nda, tarihi bir alanda geçmişten günümüze sanayi, ulaşım ve iletişim araçlarını sergileyen Rahmi M. Koç Müzesi, yeni sergi salonunda da yerli ve yabancı pek çok sanatçının çalışmasına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Koleksiyoner Necmettin Özçelik’in uzun yıllar verdiği çabalar sonucu oluşturduğu bu kapsamlı ve değerli koleksiyon “Dolmabahçe’den Anıtkabir’e ” adı altında, Ulu Önder Atatürk’ün ölümünün 70. yılında sergilenecek.

Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı`nda naaşını ziyaret edenlere, cenaze arabasının İstanbul’un sokaklarından Ankara’ya hareketine ve 1953 yılında Etnografya Müzesi’nden Anıtkabir’e nakline kadar her aşamaya ait birbirinden çarpıcı fotoğraf ve belgelerlerle oluşturulan Sergide ayrıca, dönemin gazeteleri, farklı yıllarda yapılan 10 Kasım anma törenlerine ait belge ve fotoğraflar da ziyaretçilere gösterilecek.

Sergi alanında fotoğraflar dışında; Atatürk’ün ölümü sonrası diğer devlet adamlarının ilettikleri mesajlar, yurt içi ve yurt dışındaki ülkelerin bastırdığı özel pullar ve İsmet İnönü’nün Atatürk’ün ölümü üzerine yazmış olduğu metin serginin dikkat çekecek diğer önemli bölümleri arasında geliyor.

Geniş bir fotoğraf arşivi ve o döneme ait gazetelerden oluşan bu özel sergiyi 30 Kasım tarihine kadar Rahmi M. Koç Müzesi’nde ziyaret edebilirsiniz.
Müze ziyaret saatleri:
Haftaiçi: 10.00-17.00 (Pazartesi günleri hariç)
Haftasonları: 10.00 – 19.00
www.rmk-museum.org.tr


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT