Dünya Kadınları `Yaşamda Kadın` Sergisi ile Tepe Nautilus`ta

Tarihler: 01 Mart 2010 Pazartesi ~ 08 Mart 2010 Pazartesi 1-8 Mart 2010

Yer:

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 1, 2010 ~ Mar 8, 2010

Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi Dünya Kadınlar Günü’nü Prof. Dr. Güler Ertan’ın “Yaşamda Kadın” sergisi ile karşılıyor.

Türkiye’nin ilk kadın fotoğraf eğitmeni olan Prof. Dr. Güler Ertan’ın dünyanın dört bir yanından çekilmiş kadın fotoğraflarından oluşturduğu sergisi, 1 – 8 Mart 2010 tarihleri arasında Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi ziyaretçileri ile buluşuyor.

“Yaşamda Kadın” sergisi Güler Ertan’ın yorumuyla kadının tarihsel macerasını, toplumsal yaşamdaki geleneksel baskıların etkilerini, demokratik yapı için varoluşu ve savaşı ile toplumsal sorumluluğu gibi satır başlarını görsel olarak sunarken yorumu izleyenlere bırakıyor.

Kendine özgü teması ve etkinlikleriyle İstanbul’un en önde gelen mekânlarından Tepe Nautilus, ziyaretçilerini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tüm dünya kadınları arasında etnik bir gezintiye davet ediyor.

Prof. Dr. Güler Ertan Hakkında
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesindeki Fotoğraf Bölümü, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümlerinin açılmasında büyük rol alan Ertan, 4 yıl boyunca da Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı olarak hizmet vermiştir.

Ödülleri arasında kendisini en çok etkileyen “İfsak Yılın Eğitimcisi” ve “Truva - Yılın Fotoğrafçısı” ödüllerinin olduğunu belirten Güler Ertan, kendisi için en önemli ödülün isminin sonsuza dek kalıcılığı açısından, onu onurlandıran ve gururlandıran “Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi”nde eserlerine yer verilmesi olduğunu belirtiyor.

Fotoğraf eğitimcisi olarak 45. yılını dolduran Ertan, İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT