Dünya Nehirleri Sergisi

Tarihler: 06 Mayıs 2011 Cuma ~ 15 Mayıs 2011 Pazar

Yer: Tütün Deposu

Adres: Tütün Deposu, Lüleci Hendek Caddesi No.12 Tophane 34425 İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 292 39 56

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 6, 2011 ~ May 15, 2011

Rivers of the World - Dünya Nehirleri Projesi kapsamında İstanbul ve Londra`daki ilköğretim öğrencilerinin yaptığı Boğaz ve Nehirler konulu eserler 6 Mayıs 2011`de İstanbullular ile bulusuyor.

British Council tarafından Milli Eğitim Bakanlığı desteği ile yürütülen projenin açılıs etkinlikleri, katılımcı okulların öğrenci ve öğretmenleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri, PACE Çocuk Sanat Merkezi ve British Council yetkililerinin katılımıyla gerçeklesecek. Londra ve İstanbul`daki çocukların nehir ve boğaz üzerine yaptıkları eserler İstanbul`un çesitli yerlerinde sergilenirken, sergileri gezen çocuklar es zamanlı olarak düzenlenecek İstanbul Boğazı temalı sanat aktiviteleri ile keyifli bir zaman geçirecekler.

17 ülkeden 2000 Çocuğun Gözünden Dünya Nehirleri

Dünya Nehirleri, her yıl dünyanın her yerinden 2000`den fazla çocuğu nehir temasını paylasarak bir araya getiriyor.

Her yıl Londra`dan 30`un üzerinde okul, uluslararası okullar ile eslestirilerek ortak sanat çalısmaları hazırlıyor. Dünya Nehirler Projesi, seçilen devlet okullarındaki öğrencilerin, uluslararası deneyim kazanmalarını ve farklı kültürleri tanımalarını amaçlıyor. Öğrenciler, proje kapsamında İstanbul Boğazı ve Londra Thames nehrini farklı bakıs açılarıyla ele alıyorlar. Türkiye`nin de içinde bulunduğu proje Hindistan`dan Macaristan`a, Tayland`dan Fransa`ya kadar birçok ülkenin katılımı ile hayata geçiyor.

Proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Sehir Hatları, Anadolu Kültür ile Palladium, Pendorya, Forum İstanbul ve Torium Alısveris Merkezlerinin katkılarıyla düzenlenen sergiler süresince, çocuklara yönelik sanat ve eğitim aktiviteleri gerçeklestirilecek. Etkinlik haftası boyunca Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Tohum Otizm Vakfı ve çesitli ilköğretim okullarından gruplar Anadolu Kültür – Tütün Deposu’nda atölye çalısmalarına katılacaklar.

Sergi Programımız
• Tütün Deposu, 6-15 Mayıs 2011, Tophane - İstanbul
• Yeni Kadıköy İskelesi, 9-15 Mayıs 2011, Kadıköy - İstanbul
• Feshane Uluslararası Sergi Salonu, 9-10 Mayıs 2011, Eyüp - İstanbul
• Palladium Alısveris Merkezi, 7-8 Mayıs 2011, Atasehir - İstanbul
• Pendorya Alısveris Merkezi, 14-22 Mayıs 2011, Pendik - İstanbul
• Torium Alısveris Merkezi, 23-29 Mayıs 2011, Esenyurt - İstanbul
• Forum İstanbul Alısveris Merkezi, 3-9 Haziran 2011, Bayrampasa - İstanbul

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT