Duran Karaca Sergisi

Duran Karaca Sergisi

Tarihler: 31 Ocak 2020 Cuma ~ 04 Mart 2020 Çarşamba

Yer: Ziraat Bankası Çukurambar Sanat Galerisi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 31, 2020 ~ Mar 4, 2020
 

Ziraat Bankası Çukurambar Sanat Galerisi’nde Duran Karaca’yı anıyoruz. Bir sanatçı olarak yaşamını Ankara’da geçiren, Türk resim sanatımızın usta ressamının sanat eserlerini yeniden görmek ve gözden geçirmek amacımız. Ankara’nın sokaklarında, galerilerinde anıları dolaşan Duran Karaca’nın resimlerini sergilemekten onur duymaktayız.

Duran KARACA Resim Sergisi, Çukurambar Sanat Galerisi’nde 31 Ocak 2020 Cuma günü saat 18.00’de açılacaktır.

  1934 yılında Adana-Ceyhan’da doğdu. Orta ve lise öğrenimini Tarsus Amerikan Koleji’nde tamamladı.(1955) Yüksek öğrenimine Ankara Hukuk Fakültesi’nde başladıysa da, küçük yaşından beri tutku haline gelen resim sevgisi nedeniyle hukuk öğrenimini yarıda bıraktı. 1956 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nin Yüksek Resim Bölümü’ne girdi. Akademide Halil Dikmen ve Cemal Tollu’nun öğrencisi oldu. Öğrenimini bitirdikten sonra (1962) Avrupa’da (Paris-Amsterdam-Kopenhag) bir süre kaldı, Batı’nın büyük ustalarını yakından tanıma olanağı buldu; müzelerde incelemeler yaptı.(1967-1972)

1962 yılından 2006 yılına kadar 35’in üzerinde kişisel sergi açtı. Yurt içi ve yurt dışında açılan pek çok karma sergiye eser verdi. Çağdaş Türk resminin dış ülkelerde tanıtılması amacıyla gerçekleştirilen karma sergilerde resimleri yer aldı. Çeşitli gazete ve dergilerde resim üzerine yazılar yazdı. Çağdaş edebiyatımızın önde gelen yazarlarının hikâye ve romanlarını resimledi.

1971 yılında Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ‘’Resim Ödülü’’nü aldı. 1981 yılında Kültür Bakanlığı’nca açılan ‘’Atatürk Kurtuluş Savaşı ve Devrimler’’ konulu resim yarışmasında mansiyon ödülünü; 1984 yılında Ankara Sanat Kurumu’nun resim dalında ‘’Yılın Sanatçısı’’ ödülünü aldı. (Fetih Arda ile)

Yurt içi ve yurt dışındaki müzelerde, özel koleksiyonlarda yapıtları bulunmaktadır. 2006 yılında Art Forum Ankara 2.Plastik Sanatlar Fuarında onur ödülü almıştır. Ayrıca 2006 yılında Sanata Saygı Derneği tarafından ‘’Ustaya Saygı’’ ödülüne layık görülmüştür. 2006 yılında aramızdan ayrılmıştır.

Duran KARACA Resim Sergisi, Ziraat Bankası’nın Next Level AVM Kızılırmak Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No:3/C1 Kat:2 Söğütözü / Ankara adresinde bulunan Çukurambar Sanat Galerisi’nde, 31 Ocak – 04 Mart 2020 tarihleri arasında her gün 10.00 - 22.00 saatleri arasında görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT