Duygu Aydemir - Capella’nin Merceği Sergisi

Duygu Aydemir - Capella’nin Merceği Sergisi

Tarihler: 20 Mayıs 2023 Cumartesi ~ 08 Haziran 2023 Perşembe

Yer: İFSAK NXCLUB Sergi Salonu

Adres: İstiklal Cad. Ayhan Işık Sok. No:32/2 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 42 01 / 0212 292 18 07

Faks: 0212 252 44 61

Web: http://ifsak.org.tr

E Posta: iletisim@ifsak.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 20, 2023 ~ Haz 8, 2023

Fotoğrafçı Duygu Aydemir’in “Capella’nın Merceği” isimli sergisi 20 Mayıs – 8 Haziran tarihleri arasında İFSAK (Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) Lokal’de sergilenecek. Sergi fotoğraf tutkunları ve sanatseverleri bir araya getirecek…

Fotoğrafçı Duygu Aydemir, ilk kişisel fotoğraf sergisinin açılışını 20 Mayıs’ta İFSAK Lokal’de gerçekleştirecek. Aydemir “Zaman akar, fotoğraf kalır” bakış açısıyla duyguların ölümsüzleştiği kareleri sergisinde gözler önüne seriyor:

Aydemir’in “Capella’nın Merceği” adıyla açtığı sergi aslında fotoğraf tutkusunun da özeti niteliğinde… Aydemir, “Fotoğrafla ilişkim filozof, yazar ve eğitmen Schopenhauer’un “Her insan dünyanın sınırları için kendi görüş alanının sınırlarını alır” sözünü benimseyerek sonu olmayan görüş alanlarının peşinden koştuğum ve onların uçup gitmesinden kaygı duyduğum için fotoğraf çekiyorum. Bence fotoğraf, kişisel ve toplumsal belleğin en önemli unsurlarından… Bu bakış açısıyla her fotoğrafa bir belge hassasiyetiyle yaklaşıyorum. Özellikle -insan- kavra-mını öne çıkarmaya çalışarak düşünsel, duygusal, yaşantısal veya karakteristik bir nokta yakalama arayışındayım” diyor.

“Zaman akar, fotoğraf kalır“
Duygu Aydemir fotoğraflarının şehir karmaşasının içinde saklı olan doğadan kesitlerin ruhsal anlamda yarattığı terapik etkiye hayranlığı olduğunu dile getiriyor. Aydemir “Bazen gökyüzü ile bağ kurarak kuşları, yıldızları, bulutların alabildikleri şekilleri, bazen ise yeryüzündeki gölgeleri, ışığı, suya yansıyan anları, gerçek renklerinden soyutlayarak siyah-beyaz şekilde, duygusal etkileri ile zihnime ve görüntülerime kaydediyorum. Sanatın her dalında olduğu gibi, fotoğraf da insanın çevresine karşı algısını arttırarak farklı bakış açıları oluşturuyor. Söz uçar, yazı kalır.” sözünü ‘Zaman akar, fotoğraf kalır’ olarak benimsiyor ve görüntüleri ortaya çıkarırken fotoğraflarımda öncelikle duyguları ölümsüzleştirmeyi, onlar sayesinde hayatlarımızdaki kesişimleri ve ortak hisleri yakalayabilmeyi amaçlıyorum. İçerik ve formun belli belir-siz kesiştiği, merkezine insanın iç dünyasını aldığım bu serim üzerinde 3 senedir çalışıyorum. “Capella’nın Merceği”, bana unutamadığım bir rüyayı, bazen bir filmi veya okuduğum bir ki-tabı anımsatan, beni o anlara geri götüren karelerden oluşuyor”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT