Ebrû Sanatçısı İlker Selimler’in ‘Arayış’ Ebrû Sergisi

Tarihler: 15 Mart 2015 Pazar ~ 22 Mart 2015 Pazar

Yer: Beşiktaş Dolmabahçe Milli Saraylar Sergi Salonu

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 15, 2015 ~ Mar 22, 2015

Dolmabahçe Milli Saraylar Sergi Salonu’nda 15 Mart 2015 Pazar günü saat 16:00’da açılışı yapılacak olan sergi, sanatçının ilk kişisel sergisi. İlker Selimler 10 yıllık birikimini bu sergide “Arayış” ismiyle paylaşıyor. Eserlerinde klasikten moderne tüm ebru çeşitlerini bir arada kullanan sanatçı; laleden Galata’ya, Gül’den KızKulesi’ne uzanan bir perspektif yelpazesine ulaşmış.

Bu özelliğiyle sanatçının hedefi, Ebrû sanatında klasik-modern çatışmasına son verip, bugünün moderni yarının yeni klasiğini aramak ve bu yolda bulunan eserlerle ebrû sanatının tekâmülünü sağlamak. Sanatçı Sergi’nin ana fikrini “Aramakla bulunmaz lakin bulanlar arayanlardır.” cümlesiyle özetliyor.

İlker Selimler, Ebrû Sanatı’na hiçbir ustanın rahle_i tedrisinden geçmeden başlamış ,gönlünden geçen duyguları suya yansıtarak , Ebrû’da sonsuz bir aşkı aramaya başlamıştır.Sanatçı İstanbul Beşiktaşta bulunan atölyesinde öğrenci yetiştirmeye devam etmektedir.Sanatçının yurtiçi ve yurtdışında birçok koleksiyonda eserleri bulunmaktadır.

Sergi 15-22 Mart 2015 tarihleri arasında Beşiktaş Dolmabahçe Milli Saraylar Sergi Salonu’nda Pazartesi günleri hariç haftanın her günü ziyarete açık olacaktır.Tüm sanatseverler davetlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT