Ebru Zarakolu - Kesit/Crosssection

Ebru Zarakolu - Kesit/Crosssection

Tarihler: 17 Ocak 2018 Çarşamba ~ 23 Ocak 2018 Salı 19:00

Yer: Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 17, 2018 ~ Oca 23, 2018

Ebru Zarakolu’nun ilk kişisel sergisinin açılışı Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde 23 Ocak’ta gerçekleşecek.

Sanatçının son iki yıla yayılan sanatsal üretiminin yer aldığı “Kesit/Crosssection” isimli sergisinde toprak katmanlarından alınan kesitlerle alışılmışın dışında, deneysel bir yaklaşım ve dil kullanarak gerçekleştirdiği işleri izlemek mümkün. Toprak katmanları kendi özgün üretimi olan karışık malzeme ile gerçekleşiyor ve bu katmanlardan alınan kesitler forma dönüşüyor.

Sanatçı çalışmasını; “Kesit almak ve dönüştürmek bir çeşit sorgulama biçimi benim için. Aslında izini sürdüğüm katmanlar arasından fısıldanan ‘öz’…” şeklinde özetliyor.

Nazlı Pektaş; sergi için kaleme aldığı katolog metninde sanatçının üretimini ve işlerini şu sözlerle anlatıyor:

“Zarakolu, yeryüzüne benzeyen yüzeyler ve kaplar üzerinde kendini görmeye çalışır. Pişme, onun keskin kabuklu kapları, tabletleri üzerinde ısının kil üzerinde oynadığı oyunlar yardımıyla görünür olur. Kaynağı toprak olan bütün inorganik malzemeler, pişme öncesinde ve pişme sırasında aralarında oluşan gerilim, etkileşim ayrışma, çatlama, pekişme ve kaynaşma eşliğinde bir olur.

Bu birlik, bireysel olanla toplumsal olanın buluştuğu yerdir aynı zamanda. Tüm farklılıkların, itmelerin çekmelerin birleştiği bu kutupluluk hali pişmeyle alt alta, üst üste ve yan yana var olur. Gördüklerimiz kap mıdır? Duvar mıdır? Tablet midir? Portre midir? Zarakolu, kesitler vasıtasıyla işlevinden kopardığı ‘şey’ leri, keskin dokular ve birbiri içine giren katmanlar eşliğinde varoluşsal bir müdahaleyle izleyiciye sunar.”

Eğitimini ODTÜ Kimya ve MÜGSF Seramik bölümlerinde tamamlayan sanatçının uzmanlık alanı seramik teknolojisi. Kullandığı kil ve sırları büyük ölçüde kendisi üretiyor. Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde 23 Ocak’ta açılacak olan sergi 4 Şubat tarihine kadar izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT