Ecophilia

Ecophilia

Tarihler: 17 Eylül 2019 Salı ~ 19 Ekim 2019 Cumartesi

Yer: Ekavart Gallery

Adres: Askerocağı cad. Ritz Carlton Otel, Süzer Plaza No:15 Gümüşsuyu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 81 31

Faks: 0212 252 81 31

Web: http://www.ekavartgallery.com

E Posta: info@ekavartgallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 17, 2019 ~ Eki 19, 2019

Gün be gün kendisinden koparak uzaklaşsak da doğaya ve doğal yaşama insan aklımızın alabileceğinden çok daha bağlıyız, çok daha yakınız. Doğa ve sağlıklı doğal yaşam bizleri hemen etkiliyor, sağlığımıza sağlık mutluluğumuza mutluluk katıyor. İnsanın kendiliğinden doğaya karşı ilgisinin ve sevgisinin çevre psikolojisindeki adı: Ecophilia.

İlginçtir ki Latincede ekos yani güncel anlamıyla çevre, “ev” kökünden geliyor. Yani çevre sorunları dediğimizde (ecological issues) ev sorunlarından söz ediyoruz. Ev, bizim evimiz, ecophilia: evini sevmek. Dünya gezegenini sevmek.

Doğal hayatı, doğanın sağlığını ve sürekliliğini korumak şu an 21. yüzyılda yaşayan toplumların hem en büyük sorunu hem de en büyük sorumluluğu. Global ısınma, okyanuslardaki plastik kirliliği, kentsel ortamlardaki hava kirliliği, habitat kaybı, endüstriyel tarım sebepli toprak ve su kirliliği sadece doğal hayatı değil insan sağlığını da hem fiziksel hem de psikolojik olarak etkiliyor. Doğal yaşamdan soyutlanmış, doğaya yabancılaşmış toplumlar empati yoksunu nesillere yol açıyor.

Bu sergide, sanatçı ve bilim kadını Yoldaş, doğal yaşamın teknoloji ile karmaşık ilişkisini anlamak için bir gelecek laboratuvarı sunuyor sanatseverlere. Sanatı teknolojiyi ve yaşam sevgisini bir araya getirmek için kullanan Yoldaş, sanatseverleri ve doğaseverleri Ekavart Gallery’deki ikinci sergisi Ecophilia’ya bekliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT