‘egosapiens’ Selin Kandemir Sergisi Derinlikler Sanat Merkezinde

‘egosapiens’ Selin Kandemir Sergisi Derinlikler Sanat Merkezinde

Tarihler: 18 Kasım 2016 Cuma ~ 10 Aralık 2016 Cumartesi

Yer: Derinlikler Sanat Merkezi

Adres: Hacı Emin Efendi Sok. Şelale Apt. No.72 D.1 Teşvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 291 82 55

Web: http://www.derinliklerart.com

E Posta: info@derinliklerart.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 18, 2016 ~ Ara 10, 2016

Derinlikler Sanat Merkezi, 18 Kasım - 10 Aralık 2016 tarihleri arasında Selin Kandemir’in “egosapiens” solo sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sanat eleştirmeni Lütfiye Bozdağ, Selin Kandemir’in sergisini şöyle değerlendiriyor; “Selin resimlerinde İnsanlığa ait kolektif bilinçaltının mitolojik arketiplerinden yararlanıyor. İnsanın evrensel bilince ulaşma isteğiyle sorduğu sorulara yanıt arıyor. Doğa ile doğaüstü, bilinç ile bilinçdışı arasında gezinen insanın kendini arayışı, Selin’de plastik dilin imkânları içinde kendini aramasına eviriliyor.

Kapitalist sömürü çağında, üretimin ve tüketimin son sürat devam ettiği, doğanın talan edildiği, değerlerin alaşağı olduğu bir dünyada, absürtlüğün geldiği son noktada Selin, alegori yapmayı seçiyor ve düş dünyasına, hayallerine, insanlığın en eski arketiplerini barındıran mitolojiye başvuruyor. Çıldırmamak için oyunsu olandan, eğlenceli, masalsı ve mitsel olandan bir dil üretiyor.

Grafik tasarım, resim ve fotoğraf eğitimi alan sanatçı, Pileksiglas üzerine yaptığı resimlerinde, led ışıklar yardımıyla mitolojinin büyülü dünyasına izleyiciyi dâhil ediyor. Işığın büyülü yansımaları, pleksinin geçirgenliğiyle buluştuğunda, renklerin yayılmasıyla fantastik bir çekicilik ve ruhani bir aura yaratıyor”.

Selin Kandemir’in “egosapiens” solo sergisi 18 Kasım- 10 Aralık 2016 tarihleri arasında Derinlikler Sanat Merkezi’nde görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT