Ekber Sürsal - Zamansız

Ekber Sürsal - Zamansız

Tarihler: 02 Ocak 2019 Çarşamba ~ 03 Şubat 2019 Pazar

Yer: Galeri Selvin 2

Adres: Bebek Arnavutköy Cad. (1. Cadde) 20/A Arnavutköy Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212.263 74 81

E Posta: www.galeriselvin.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 2, 2019 ~ Şub 3, 2019

Ekber Sürsal’ın eserlerinde, uygarlıkların, kültürlerin, dinlerin, katman katman biriktiği Anadolu’nun izlerini görüyoruz. Bu katmanlar salt konulara değil seçilen malzemelere de yansımış. Malzemeler taş, ahşap, maden, kâğıt, reçine olarak resim, rölyef ve heykellerde birleşiyor.

Doğal ve yapay malzemenin iç içe kullanımının heykellerde yarattığı estetik, ışığın ve mekânın da etkisiyle izleyiciyi gizemli bir arayışa yönlendiriyor. Renklerin büyüsüne kapılmışken yaşamla ölümün, yeryüzüyle gökyüzünün, güneşle ayın hikayelerinin, rüyaların, zamansız efsanelerin içinde buluyoruz kendimizi.

Denge tahtası üzerindeki bir figür, dört tekerlekli bir aracı kürek çekerek yürüten bir başka figür, düşlerden gelen Şamanik figürler malzeme çeşitliliğinin yanı sıra eski ve yeninin bir arada esprili bir biçimde kullanımını yansıtmakta.

Sanatçı, üçgen prizma çikolata kutularının tüm yüzeylerine yukarıdan aşağı desenler çizerek başladığı serüvenini, yarattığı bu üç boyutlu düşler ormanında gezintiye çıkıp zamansız hikayeler anlatarak sürdürüyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT